Na tri gola od čuda: Bazel pobedio u Mančesteru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.03.18. | 22:44

Švajcarci pokazali da na ovom nivou takmičenja ipak nema zalutalih protivnika i otvorili oči Đozepu Gvardioli, koji je dobio jasnu sliku o tome na koje igrače ne može ozbiljno da računa u najvažnijem delu sezone - 1:2

Crne slutnje se nisu obistinile. Bazel ne da se nije obrukao na Etihadu, već je pobedio, ali je za pravo čudo u Mančesteru ipak bilo potrebno mnogo više. Čitava tri gola delila su Rafaela Vikija od senzacionalnog prolaska u četvrtfinala Lige šampiona – 1:2 (ukupno 5:2).

Ali, niko od igrača Bazela u Englesku nije stigao da bi se borio za plasman među osam najboljih na Starom kontinentu, već da bi pokazao da nije zalutao u nokaut fazu. I u tome su uspeli. Đozep Gvardiola je pošteno istumbao sastav, ali će imati svašta da prigovori svojim igračima, koji ni u ovoj postavi nisu sebi smeli da dozvolje luksuz poraza. Na terenu nije bilo Aguera, Otamendija, De Brujnea, na golu je umesto Edersona stajao Bravo.

Izabrane vesti

Početak utakmice nije nagoveštavao da je slavlje gostiju na Etihadu uopšte moguće. Građani su sebi svojstvenom akcijom, sa kreatorom Saneom, asistentom Bernardom Silvom i egzekutorom Gabrijelom Žesusom, poveli već u osmom minutu. Ipak, gosti su ubrzo shvatili da mogu da se nadmeću. Eljunusi je u 17. minutu ostavljen sam kao duh u šesnaestercu domaćina i usledio je projektil koji se ne brani.

Nisu se domaći uspaničili ni takon tog gola, ali je taj momenat bio ključan za goste da podignu ozbiljno poljuljano samopouzdanje, koje je posle poraza u prvoj utakmici sa sobom odnelo i još dva poraza u švajcaskom prvenstvu. Sastav Rafaela Vikija je tada postao ozbiljan takmičarski tim, koji je lovio protivnikove greške, dok je Mančester Siti nastavio beskrvno da kruži oko protivničkog šesanesterca.

U takvim okolnostima, pogodak Mihaela Langa je stigao kao neka vrsta sportske pravde. Jaja Ture je izgubio loptu na svojoj polovini, potom beznadežno jurio za Eljunusijem, a ovaj na pravom mestu pronašao Mihaela Langa. Uslediodio je snažan udarac vrhom kopačke koji je bio neodbranjiv za Brava.

Na taj način su startnih 4:0, pretvoreni u za goste prihvatljivih 5:2, kao dokaz da na ovom nivou takmičenja nema zalutalih timova. Sa druge strane, Gvardioli je ova utakmica stvorila jasnu sliku o tome na koje igrače ne može da ozbiljno da računa u savršnom delu sezone, a u današnjoj ekipi je bilo nekoliko takvih primera.




MANČESTER SITI – BAZEL 1:2 (1:1), ukupno 5:2
/Žesus 8 – Eljunusi 17, Lang 71/

Stadion: Etihad
Gledalaca: 49.411
Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

MAN SITI (4-3-3): Bravo – Danilo, Stons, Laport, Zinčenko – Gundogan (od 66. Dijaz), Ture, Foden (od 89. Adarabiojo) – Bernardo Silva, Žesus, Sane.

BAZEL (3-4-3): Valčik – Suhi, Fraj, Lakroa – Lang, Dije, Zufi, Riveros – Bua (od 68. Štoker), Oberlan (od 74. Van Volfsvinkel), Eljunusi.

Foto: Action images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara