"Bilo je trenutaka kada se Kas Farar sigurno osećao kao konj, ali..."
"Bilo je trenutaka kada se Kas Farar sigurno osećao kao konj, ali..."

Najbaksuznija i najlepša fudbalska priča Sanderlenda

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.10.14. | 20:47

Debakl na gostovanju kod Sautemptona bio je samo jedan u nizu onih koji su Kasu Fararu naterali na suze na oči. Ali, on nije od “manekena“ koji će odmah krenuti da pljuje po voljenom klubu. On je već kupio ulaznicu za Kristal Palas

Bilo je trenutaka kada se Kas Farar sigurno osećao kao konj, ali...Staro narodno verovanje kaže "treća – sreća", ali u slulaju Kasa Farara iz Vajtburna teško da je tako. Naime, debakl koji je Sanderlend doživeo na gostovanju kod Sautemptona bio je njegov treći u kojem su mu suze tekle zbog nemoći omiljenog kluba. Verovatno da nijedan drugi navijač na svetu nije imao tu nesreću da tri puta prisustvuje utakmicama u kojem voljeni tim gubi sa nestvarnih 0:8.

Farar je jedinstven primer.

Izabrane vesti

A koliko je baksuzan ovaj 69-godišnji zaljubljenik u "bubamaru" svedoči jedan kuriozitet – ta tri poraza na kojima je on čupao kosu sa glave bila su i jedina tri u kojima su Crne Mačke ponižene sramnim rezultatom 0:8!

Sve je počelo davne 1968, preciznije 19. oktobra te godine kada je Sanderlend putovao na Vest Hemov Apton Park. Džef Harst mu je sa čudesnih šest golova ogadio London, a Bobi Mur i Trevor Bruking su sipali so na živu ranu. Potom dve decenije mirnog sna i onda put u Votford 25. septembra 1982. Zamrzeo je tada Lutera Biseta, četvorostrukog strelca za Stršljenove. Po dve lopte u mrežu Sanderlenda smestili su Ros Dženskins i Najdžel Kalagan.

Porodično privrženi Crnim mačkamaA onda je upoznao Dušana Tadića, koji je, istina, pogodio samo jednom, ali je sa četiri asistencije dirigovao nezaboravnim trijumfom Sautemptona.

Fararu su navrle emocije. One koje bismo svi najradije zaboravili.
"Žalosno. Sautempton je izgledao savršeno, ali mi smo im pomogli da ostave takav utisak. Otvorili smo kapije i pozvali ih da krenu napred. Vito Manone je kriv za dva ili tri gola, onda se Brajdkat ’poturio’. Potpuni šok", sumira utiske Farar.

Ali, on nije od onih koji odustaju. Uostalom, svaki zagriženi fudbalski fanatik zna da kad je ljubav prema klubu u pitanju logika ustukne pred čistom emocijom.
"Gledam ove šmekere... Šalju pisma, govore: ’Ma nema šanse da više dođem na stadion’. I pomislim: O čemu, bre, pričaju?! Ja sam već kupio ulaznicu za Kristal Palas! Nego šta nego ću da budem na tribinama".

Bravo deda! Zbog takvih kao ti fudbal i jeste najvažnija sporedna stvar na svetu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropafanatiknavijačiPremijer ligaSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara