Najplaćeniji zadnji vezni na svetu: Kanteu 17.000.000!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.11.18. | 09:49

Čelsi potpisao novi, petogodišnji ugovor sa francuskim zvrkom

Eden Azar je to najbolje opisao posle pobede nad Vest Hemom kada je rekao da je u nekim trenucima mislio da pored sebe imaju dvojicu N’Gola Kantea. Ta sveprisutnost na terenu danas je adekvatno i nagrađena. Čelsi je saopštio da je danas potpisao novi, petogodišnji ugovor sa Kanteom i pride ga učinio najplaćenijim zadnjim veznim na svetu!

Kante će naime po novom ugovoru zarađivati 290.000 funti nedeljno što na godišnjem nivou preračunato u evre iznosi neverovatnih 17.000.000 evra!Dvostruko više nego što, samo primera radi, Luka Modrić prima u Realu! I ne, ni Serhio Buskets ne prima više u Barseloni, on je na oko 10.500.000 evra. Nemce i Italijane da ne pominjemo, pa čak ni u Pari Sen Žermenu nema toliko skupog zadnjeg veznog. Marko Verati recimo prima 6.000.000 evra.

Izabrane vesti

Što na kraju ostavlja samo Englesku, a i tu su samo Aleksis Sančez u Mančester junajtedu i Arsenalov Mesut Ozil (obojica po 350.000 funti nedeljno) ispred Kantea. Pogba je sa 290.000 poravnata sa Kanteom, De Brujne ima 280.000, ali sa bonusima može da ode i daleko preko toga. Odmah iza je – verovali ili – Romelu Lukaku sa 250.000 funti nedeljno.

Kante je naravno sada i ubedljivo najplaćeniji Čelsijev igrač, mada uprava kluba već mesecima pokušava da ubedi Edena Azara da potpiše novi ugovor i nudi mu 300.000 funti nedeljno. Belgijanac je trenutno na 200.000.

Što sve samo potvrđuje koliko Kantea cene na Stamfordu.
Kad je dolazio znali smo da smo doveli posebnog fudbalera, u međuvremenu nas je sve oduševio neumornom i nesebičnom igrom. Vam terena, i dalje je posvećeni profesionalac, skroman čovek iako je svetski šampion i dvostruki osvajač Premijer lige“, egzaltirana je direktorka Marina Granovskaja.

Podsetimo, Kanteov svakako ogroman ugled dodatno je narastao kada je u seriji podataka procurelih iz Football Leaksa utvrđeno da maleni Francuz nije želeo da novac krije u zemljama poreskim rajevima, već je insistirao da mu se svaki cent prijavi prema zakonu.

Englezi su naravno već izračunali, sada kada je Kante potpisao novi ugovor svima će im biti bolje, pošto će na osnovu poreza u državnom budžetu završiti oko 7.500.000 evra. Godišnje.

(FOTO: Twitter/ChelseaFC)


tagovi

Ngolo Kante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara