"Dan Nistor slavi gol"
"Dan Nistor slavi gol"

Najskuplje pojačanje u istoriji Rumunije se igralo fudbala, Dinamo ga igrao - nova šamarčina Steaui (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.17. | 20:57

U bukureštanskom derbiju 3:1 za Crvene pse

Dan Nistor slavi golĐiđi Bekali u agoniji. Pa i ono resto navijača što i dalje navija za njegovu, a ne originalnu Steauu. Jer najtrofejniji klub Rumunije - ili barem njegov plagijator, teško je to utvrditi - posle grba i imena ostao je i bez dostojanstva. Ljuti gradski rival Dinamo očitao mu je još jednu lekciju i pobedom od 3:1 plasirao se u finale nacionalnog Kupa.

Znalo se to i pre večerašnjeg meča, s obzirom na to da je Dinamo u prvom polufinalnom meču slavio sa ubedljivih 4:1, ali nadali su se u Steaui da će bar uspeti da komšijama iz Bukurešta donekle osvete za taj sramotan poraz. Na početku je izgledalo obećavajuće. Denis Alibek, koji je ove zime stigao iz Astre za 2.040.000 evra i postao najskuplje pojačanje u istoriji rumunskog fudbala, delovao je raspložen.

Izabrane vesti

Već u drugom minutu šetao se između četvorice Dinamovih fudbalera i mamio uzdahe sa tribina.

Uspeo je Alibek kasnije i da postigne prvenac u dresu Steaue, sa penala doduše, ali dok se on igrao fudbala, Dinamo je profesionalno obavljao zadatke i čekao grešku rivala. Nije se načekao.

U 36. minutu golman domaćeg tima Florin Nica predao je loptu Ovidiju Popeskuu, ovaj je prosledio do Dana Nistora, a on zakucao loptu u rivalsku mrežu za inicijalno vođstvo Dinama.

Uspela je Steaua tim pogotkom Alibeka - prethodio mu je prekršaj Stelijana Filipa nad Florinom Tanaseom - da stigne do izjednačenja, ali se u nastavku sve raspalo. Prvo u 74. minutu volej 19-godišnjeg Patrika Petrea, a zatim i prekršaj nad njim u izvedvi Mihaja Balase. Serđiju Hanka je bio siguran egzekutor.

Steaua na kolenima.


tagovi

SteauaRumunijaLiga 1EvropaDinamo BukurestDenis Alibek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara