"Jelena i Agnješka slikane 2007. godine"
"Jelena i Agnješka slikane 2007. godine"

Najvredniji minuli rad je - lepo sećanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.17. | 14:39

Kako je Jelena Janković 2008. kao prva igračica sveta oduševila tada tinejdžerku Agnješku Radvanjsku

Jelena i Agnješka slikane 2007. godineNekada davno zemlja Srbija je imala dve prve teniserke sveta - Anu Ivanović i Jelenu Janković. Bila je to čuvena 2008. godina kada je prvo Anči osvojila Rolan Garos i popela se na krov sveta, da bi potom Džej Džej odigrala jednu od najneverovatnijih polusezona u istoriji ženskog belog sporta i zasela na tron, završivši godinu kao broj 1.

Od tada je prošlo već devet godina, Ana se udala i ostavila tenis, dok se Jelena još uvek ne da. Barem što se tenisa tiče. Istina, rezultati su veoma slabi, ali borbeni duh je ne napušta. Inače, o Jankovićevoj, koja je trenutno 51. na WTA listi u javnosti se misli da je nadmena, nedstupna, možda čak i nadobudna. Istina je međutim, daleko od toga, o čemu svedoči i jedna od najboljih igračica na svetu, Poljakinja Agnješka Radvanska prisetivši se Jeleninog strpljenja i prizemnosti u njenim najsvetlijim momentima.

Izabrane vesti

"Znate li čega se sećam?! Ne znam da li je to bila moja prva ili druga godina na turu bila sam mlada igračica koja se tek probijala i slabo sam koga znala od koleginica. Ali se dobro sećam da je Jelena Janković, koja je tada bila prva na svetu bila uvek veoma fina. Znate šta, kada ona govori to može da traje i čitav sat. Pa makar i kasnili i vi i ona, Jelena je spemna da vam i dalje pomaže, objašnjava. Sada kada se setim razgovora sa njom, zaista je bilo posebno. Sa strane nije moglo ni da se nasluti da sam ja neka klinka, a da je ona broj 1. To je baš bilo lepo od nje", prisetila se trenutno šesta igračica na WTA listi u Dubaiju, gde je u toku turnir Premier kategorije.

(foto: Action Images)


tagovi

Agnješka RadvanskaJelena JankovićPoljskaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara