"Nataša Kovačević"
"Nataša Kovačević"

Nataša Kovačević nije više predsednica Zvezde

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.17. | 10:56

Veliki broj obaveza uslovio je odlazak iz crveno-belog kluba

Nataša KovačevićDosadašnja predsednica Crvena zvezda Nataša Kovačević  od ponedeljka nije više na toj poziciji. Kako se navodi u saopštenju Kovačevićeve odluku je donela u konsultacijama sa predsednikom muške košarkaške sekcije Nebojšom Čovićem, a sve jer joj veliki broj obaveza, odnosno novi angažman u Fibi ne dozvoljavaju da funkciju obavlja u punom kapacitetu.

Otud, prijateljski rastanak… Kovačevićeva se okreće novim izazovima, Zvezda traži novog predsednika ili predsednicu.
Od strane FIBA izabrana sam da budem polaznik dvogodišnjeg edukativnog projekta TIME OUT koji se organizuje pod pokroviteljstvom Univerziteta u Njukaslu . S obzirom da će to podrazumevati česta putovanja i duže boravke na Univerzitetima u Pragu, Budimpešti, Ljubljani i Ženevi, ne bih bila u mogućnosti da se u dovoljnoj i očekivanoj meri posvetim radu u ŽKK Crvena zvezda. Zato sam, u dogovoru sa najužim i najbližim članovima rukovodstva kluba, donela odluku da povučem sa mesta predsednice i tu poziciju prepustim nekome ko može da mu se posveti u potpunosti”, navodi se u saopštenju Nataše Kovačević i dodaje.
Odluka nije bila ni laka ni jednostavna, ali mislim da je u ovom trenutku racionalna. Ističem da smo prilikom odlučivanja imali u vidu prevashodno interes ŽKK Crvena zvezda, jer Zvezda je ispred svih i iznad svih nas. Ponosna sam na ostvarene uspehe prošle sezone i osvajanje duple krune . Nastojala sam da to bude temelj sistema koji bi se uspostavio, ali koji ne bi bio moguć bez velike pomoći i podrške Zvezdinog muškog kluba. Svaki uspeh ne zavisi od pojedinca i počiva na timskom radu, sistemu, i iskreno se nadam da će i u narednom periodu Zvezda dominirati srpskom ženskom košarkom. Imam ogromno poštovanje prema instituciji našeg sporta i klubu kakav je Crvena zvezda, i u prethodnih godinu dana sam se maksimalno odgovorno odnosila prema svim obavezama i u duhu poteza koje sam pravila, je i ova moja odluka, koja nije laka. Moram da istaknem da ovo nije moje zbogom Crvenoj zvezdi, već samo doviđenja. Košarka je moja najveća ljubav, a Zvezda moja druga kuća i nadam se ponovnom  povratku”.

Izabrane vesti

Posebna zahvalnost za Nebojšu Čovića
Nebojša Čović je mnogo uradio za ŽKK Crvena zvezda. Njegova pomoć bila je nemerljiva u svim segmentima organizacije kluba. Čast mi je bila što sam imala privilegiju da prevashodno učim od njega, a potom i da imam uspešnu poslovnu saradnju”, zaključila je Nataša Kovačević.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nataša KovačevićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara