"Emanuel Adebajor"
"Emanuel Adebajor"

Natočite taj viski: Adebajor ponovo igra fudbal! I bori se za titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.17. | 09:22

Doduše, u nešto slabijoj ligi od onih u kojima smo navikli da ga gledamo

Emanuel Adebajor

Ne znamo da li je, kao što je to uradio kada je uoči nesuđenog transfera u Lion seo za sto sa Brunom Ženesiom, trenera Istanbul Bašakšehira sačekao sa cigaretom u ustima i zahtevom da mu se sipa čašica viskija, ali Emanuel Adebajor je u Turskoj ostavio bolji utisak nego u Francuskoj i za to je nagrađen ugovorom na godinu i po dana!

Izabrane vesti

Finansijski detalji se još ne znaju, uostalom, turski mediji su do sada uglavnom pisali o Adebajorovom odlasku u Bešiktaš, najvećem rivalu Bašakšehira u šampionskoj trci u Superligi. Ali kako je Demba Ba najednom upao u Bešiktašov fokus - prošao je lekarske preglede, ali još nije dogovorio sve uslove povratka međ Crne Orlove - Adebajor je otišao na drugi kraj grada.

Emanuel Adebajor, dar od boga i pakt sa đavolom

I to baš u danima u kojima mu se ceo svet smeje zbog izjave nekadašnjeg saigrača iz Kristal Palasa Bredea Hangelanda, koji je javnosti na veoma plastičan način predstavio koliki je Adebajor u stvari lenjivac.
"Stajali smo na samom centru igrališta. Fulam je imao loptu, a ja sam stajao nazad i motrio na Adebajora. Odjednom mi se on okreće i govori 'Uf, što sam gladan.' Nisam mogao da poverujem. 'Šta si to rekao?'. 'Gladan sam', odgovorio mi je. 'Ne mogu da dočekam da se ova utakmica završi pa da odem u restoran. Znaš li ti gde se u Londonu dobro klopa, Hangeland?"”, ispričao je stameni Norvežanin.
"Na treninzima snage samo je sedeo u teretani, jeo mafine i pio kafu. A u istom tom trenutku plaćali su ga i Mančester Siti i Totenhem i Kristal Palas", dodao je Hangeland.

Ali takav talenat jednostavno se ne zaboravlja. Pa i neka će krajem ovog meseca proslaviti 33. rođendan. Mec, Monako, Arsenal, Mančester Siti, Real, Totenhem, Kristal Palas... I gde god je igrao uglavnom je davao golove. Barem dok su mu uopšte dozvoljavali da se primakne terenu. Istina, poslednji je za Palas postigao 13. februara 2016. Za sledeći bismo morali da se vratimo do 26. oktobra 2014. godine....


tagovi

TurskaSuper ligEvropaEmanuel Adebajor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara