"Veliki Mark Gasol"
"Veliki Mark Gasol"

NBA: Grizliji pojeli Kelte, Ratnici i dalje sjajni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.11.14. | 08:37

Toronto nastavio sa dobrim igrama, Čarobnjaci opet popili magični napitak

Veliki Mark GasolU noći između petka i subote u NBA ligi odigrano je 12 mečeva. Memfis je došao do pobede nad Bostonom, Golden Stejt je bio bolji od Jute, Vašington od Klivlenda, Toronto od Milvokija. 

Memfis Grizlisi su nastavili sjajnu sezonu. Posle poraza koji su doživeli na prethodnom meču, opet su se vratili na prave staze pobedivši Boston Seltikse sa 117:100. Najefikasniji u ekipi Grizlija bio je Mark Gasol sa 32 poena i osam skokova, pa je umalo došao do novog dabl-dabl učinka. Skoro ceo meč ekipa Memfisa imala je primat na terenu, ali su se Kelti vratili početkom treće četvrtine na svega devet poena razlike, da bi Majk Konli i ekipa ipak lagano priveli meč kraju. Odličan u gostujućoj ekipi bio je Keli Olinik sa 18 poena i šest skokova.

Izabrane vesti

Golden Stejt Voriorsi predvođeni trenerom Stiv Kerom došli su do devete pobede u sezoni (četvrte u nizu), protiv Jute. Košarkaši iz San Franciska imali su četvorodnevni odmor, ali nisu ispali iz ritma, što su pokazali laganom pobedom od 101:88. Jedina četvrtina koja je pripala gostima bila je poslednja, ali je tada već sve bilo rešeno, ponajviše zahvaljujući 17 poena Andrea Iguodale i deset asistencija Stefa Karija. Oni su sada drugi na zapadu, a jedini tim bolji od njih je Memfis.

Još jedan od favorita Toronto Reptorsi takođe su se izborili sa tim bremenom kao i njihove kolege sa zapada Grizliji i Ratnici. Savladali su Milvoki Bakse rezultatom 124:83. Neverovatni Lu Vilijams je tokom ovog meča ubacio dva koša sa zvukovima sirene i umnogome obeležio ovaj meč. U domaćoj ekipi upravo je on bio najefikasniji, a ubacio je pet od sedam pokušanih trojki, dok je uz njega perfektan bio i Kajl Lauri sa 20 poena uz tri trojke iz pet pokušaja. Raspucani Toronto je i dalje prvi na Istoku, a iza njih je ekipa Vašingtona.

Favoriti stvarno nisu razočarali ove večeri, pošto je i Vašington slavio, i to poprilično lako, pobedivši Klivlend rezultatom 91:78. U utakmici koja po rezultatu podseća ne evropske, ceo meč su Čarobnjaci iz glavnog grada SAD bili bolja ekipa. Viđeni su neki predivni potezi, a Klivlend je samo u prvom poluvremenu imao aktivan rezultat. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Džon Vol sa visokih 28 poena, dok su za goste po 22 ubacili Kajri i Lebron, uz napomenu da im je procenat šuta bio više nego slab.

Lejkersi su nastavili da posrću, pa su posle pobede koja je njihovim pristalicama vratila nadu opet poraženi od visokoletećeg Dalasa. Ovoga puta rezultat je bio 140:106, pa bi njihovi treneri koji se bave odbranom trebalo stvarno da se zapitaju.

NBA, 21. novembar:

Šarlot - Orlando 100:105
Filadelfija - Finiks 96:122
Atlanta - Detroit 99:89
Toronto - Milvoki 124:83
Memfis - Boston 117:100
Minesota - San Antonio 92:121
Oklahoma Siti - Bruklin 92:94
Vašington - Klivlend 91:78
Dalas - LA Lejkers 140:106
Denver - Nju Orleans 117:97
Golden Stejt - Juta 101:88
Portland - Čikago 105:87


tagovi

Džon VolKobi BrajantLu VilijamsMark GasolMemfis GrizlisNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara