"Raško Katić, Bojan Subotić i Demarkus Nelson napadaju Žofrija Lovernja"
"Raško Katić, Bojan Subotić i Demarkus Nelson napadaju Žofrija Lovernja"

Neka se spreme večiti: Povratak “otpisane“ Zvezde ili nastavak crno-bele dominacije?

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.13. | 10:19

Druga utakmica finalne serije plej-ofa Superlige Srbije (Pionir, 19h) daće odgovor na mnoga pitanja...

Raško Katić, Bojan Subotić i Demarkus Nelson napadaju Žofrija LovernjaPred sam početak finalne serije verovatno niko nije mogao ni da pretpostavi da će Partizan rasturiti Zvezdu u paramparčad i zadati joj najteži poraz (82:54) u ovosezonskim večitim derbijima, kojih je bilo na pretek. A tek bi moglo da ih bude...

Sada je vreme da crveno-beli pokažu od kakvog su materijala napravljeni i u prepunom Pioniru pokušaju da se iskupe navijačima za bruku iz prvog meča. Istina, Zvezda je na početku finalne serije bila indisponirana povredom Aleksandra Cvetkovića i igrom nedovoljno oporavljenog Igora Rakočevića, dok je probleme sa visokom temperaturom imao Boris Savović, što se jasno videlo na parketu. Kapiten crveno-belih i momak rođen na Trebinju ubacili su ukupuno pet poena (Rakočević tri, Savović dva), a u igri su proveli po 23 minuta, što je jasno uticalo na konačni ishod meča...

Izabrane vesti

Međutim, ako žele da prekinu dominaciju najvećeg rivala i osvoje šampionski pehar, u drugom, možda i presudnom susretu, puleni Dejana Radonjića moraće da odigraju iznad svojih mogućnosti.
"Moramo da se vratimo. To je ključna utakmica za nas, znamo kako se pobeđuje Partizan, uradili smo to ove godine i kod kuće i u gostima. Nadam se da možemo da zbijemo redove za drugu utakmicu i pred našom publikom pobedimo", rekao je Rakočević.

S druge strane izabranici Duška Vujoševića odigrali su maestralan meč i svojim navijačima priredili pravi užitak. U prvi plan iskočio je Dragan Milosavljević, koji je generalno poznat kao odličan defanzivac, ali je u sredu odradio sjajan posao u odbrani, sačuvavši Igora Rakočevića, kojem bukvalno nije dao da diše. Uz to, uspeo je da ubaci čak 28 poena i tako potvrdio dobru formu. Naravno, Bertans, Lučić, Musli i društvo ispratili su raspoloženog Milosavljevića i bez veće muke napravili prvi korak ka osvajajnu 12. uzastopne titule.
”Do velike razlike smo došli u samom finišu. Dobro smo počeli, zaustavili smo Igora Rakočevića u prvih deset minuta. U drugom poluvremenu smo na početku izgubili ritam, ali posle toga smo se vratili sa mnogo jakom energijom, povratili deset poena razlike, a posle toga je došlo i 20, pa smo mirno priveli meč kraju. Treba dobro da se spremimo za sledeću utakmicu i ovu zaboravimo što pre", rekao je Davis Bertans posle meča.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaKK Crvena zvezdaKK PartizanKošarkaška SuperligaFK Partizanplej-ofSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara