"Novi početak za Mičua"
"Novi početak za Mičua"

Nekada su za njega tražili 30.000.000, a danas ga pustili za džabe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.15. | 16:41

Miču konačno raskinuo ugovor sa Svonsijem nakon višemesečne agonije

Novi početak za Mičua

Ovo bi lagano mogla da bude i priča iz kategorije „Kucamo na vrata zaboravljenih asova“… Agonija između Mičua i Svonsija okončana je danas, tako što je španski napadač raskinuo ugovor sa Labudovima i napustio Liberti stadion nakon tri sezone provedene u Velsu.

Izabrane vesti

Obe strane postigle su dogovor o raskidu ugovora 29-godišnjeg napadača koji je isticao na leto 2016, a prema dogovoru, Miču može da napusti Svonsi bez obeštećenja i slobodan je da već danas potraži novi klub.

Španac, koji je postigao 28 golova na 67 utakmica za Svonsi, brzo je postao prva zvezda ovog tima od kako je stigao iz Raji Valjekana u julu 2012. godine. Obeštećenje od 2.600.000 evra pokazalo se kao sitnica nakon što je već na debiju u belom dresu Labudova dao dva gola u trijumfu od 5:0 nad Kvins Park Rendžersom, a mnogi navijači sećaju se rado tog slavlja. Nakon tog  fenomenalnog starta pogađao je i na utakmicama sa Vest Hemom i Sanderlendom, što ga je odmah svrstalo među najbolje napadače Premijer ligi.

Miču je te prve godine u Velsu nastavio da rešeta, da dospeva na naslovne strane, a u januaru 2013. potpisao je novi još unosniji ugovor sa Svonsijem. Sezonu je završio u velikom stilu, postigao 22 gola na 43 utakmice, a doneo je i Liga kup Svonsiju golom u finalu protiv Bredforda na Vembliju.

Bio je to zlatni trenutak u Mičuovoj karijeri, a tadašnji menadžer Mihael Laudrup tvrdio je da Španac vredi 30.000.000 funti (oko 42.000.000 evra).

Njegova druga sezona u Svonsiju obeležila je kampanja u Ligi Evrope, a Mičuova forma zapala je za oko i selektoru Španije Visenteu Del Boskeu, pa je napadač zaradio svoj prvi poziv u nacionalni tim Crvene furije protiv Belorusije u kvalifikacijama za Mondijal. 

Problem mu je, međutim, napravila povreda zgloba zbog kojeg je te sezone odiograo samo 24 utakmice za Svonsi i postigao šest golova, a poslednji put u belom dresu pojavio se u porazu od Hala (0:1) u aprilu 2014. godine.

Leto i prelazni rok 2014. doneli su odlazak Mičua na pozajmicu u Napoli, ali su i tamo povree uticale na činejnicu da zabeleži samo pet utakmica za tim sa San Paola što je bilo dovoljno da Aurelio De Laurentis ne otkupi njegov ugovor u Svonsiju na kraju sezone 2014/15. kako je bilo planirano.

Ovog leta trenirao je sa drugim timom u Velsu, nije prišao ekipi Gerija Monka, a iako ga je nekoliko klubova želelo, nije ostvario transfer jer nije zbog povreda mogao da prođe lekarske preglede. Pred Mičuom je sada nova šansa da promeni sredinu i pokaže da još ima kvalitet, koji ga je činio jednim od najboljih premijerligaških napadača. Znao je da daje golove, valjda još nije izgubio moć...

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMihael LaudrupMićugeri monkEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara