""
""

Neko prokletstvo, sudbina, šta li je... Fajenordu sada visi titula (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.17. | 16:30

Posle blamaže u komšiluku protiv Ekscelziora (0:3) lider u poslednje kolo Eredivizije ulazi sa bodom prednosti nad Ajaksom. Da li se istorija ponavlja?

Trebalo je ovo da bude dan velikog slavlja u Roterdamu - da Fajenord ozvaniči šampionsko slavlje posle 18 punih godina, ali šampanjac mora na dodatno hlađenje još nedelju dana.

Izabrane vesti

Ekipa Đovanija van Bronkhorsta upropastila je planiranu žurku svojim navijačima porazom u komšiluku protiv Ekscelziora (0:3), pa u poslednjem kolu mora da pobedi Herakles na svom terenu. Maleni tim iz komšiluka, koji igra na stadionu od svega 4.000 gledalaca, danas je napunio isti prvi put posle nekoliko decenija, a takva atmosfera kao da je opila goste, koji su pali u drugom poluvremenu i doživeli pravi brodolom.

Poraz je teško pao ljuboiteljima najvećeg kluba iz Roterdama, jer su navijači Fajenorda pratili direktan prenos na video ekranima širom centra grada, a čak 40.000 Roterdamersa okupilo se na De Kajpu da gleda uživo prenos iz komšiluka i bude svedok dugočekanog momenta.

Crveno-bela ludnica u Roterdamu, ceo grad u transu, ispraćaj za bogove, a onda... (VIDEO)

Umesto toga otišli su kući razočarani, verovatno dobrano pijani, a neki već razmišljaju o prokletstvu i ne žele da dolaze na stadion u poslednjem kolu, da ne bi doživeli novo razočaranje. Danas, fudbaleri Fajenorda nisu zaslužili ništa drugo do poraza jer su za devet minuta primili tri gola i doživeli blamažu.

Razigrani Haselbajnk otvorio je rafal Ekscelziora, a samo tri minuta kasnije lopta je posle smešnog šuta rpešla gol liniju za 2:0. Da Fajenord nema čemu da se nada bilo je jasno u 65. kada je Kulvijk matirao Breda Džonsa i poslao lidera na popravni. Srećom, imaće ga na svom stadionu pred svojim navijačima.  

Vesti iz Roterdama lepo su primljene u prestonici Holandije. Ajaks je demolirao GA Iglse na svom terenu sa 4:0, pa će posle revanša sa Lionom (u četvrtak) gajiti i šampionske snove, što nije bio slučaj do danas kada je sve izgledalo beznadežno. Možda će čak poslati i po koju gajbu piva igračima Ekscelziora, realno, zaslužili su momci. 

U poslednje kolo Kopljanici ulaze sa bodom zaostatka, gostuju u Tilburgu protiv Vilema II, a nadaju se i da će Fajenord zadesiti ista subina kao njih prošle sezone. Podsetimo, Ajaks je tada poražen poslednjeg dana prošlog prvenstva od otpisanog De Grafšapa, što je iskoristio PSV i pobedom im preoteo šampionsku titulu. 

Da li se to istorija ponavlja u Holandiji? 

EREDIVIZIJA - 33. kolo

Nedelja:
Ajaks - GA Igls 4:0 (2:0)
/Klajvert 24, Dolberg 29, De Jong 48, Kasijera 78/

Ekscelzior - Fajenord 3:0 (0:0)
/Haselbaink 56, Elbers 59, Kulvijk 65/

Groningen - PSV 1:1 (1:0)
/Mahi 11 - Lamers 59/

Herakles - Den Hag 4:0 (2:0)
/Niemejer 5, 12, Armenteros 72, Bruns 90+6/

Nejmehen - AZ 1:1 (1:1)
/Fon Hake 13 - Jahanbakš 43/

Roda - Vilem 0:0

Sparta - Tvente 1:0 (0:0)
/Pušić 68/

Utreht - Vitese 1:0 (0:0)
/Jansen 90+2/

Cvole - Herenven 2:1 (1:0)
/Hola 29, Menik 47 - Gučanedžad 90+5/

Tabela:

(FOTO: Action Images)


tagovi

AjaksĐovani van BronkhorstEredivizijaFajenordHolandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara