Nema ko da zaustavi TSK: Pala i Švajcarija, Superliga na dohvat ruke

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 18:03

Ne odustaju ni Radnički ni Metalac

Samo je pitanje trenutka. Kad će TSK i zvanično da poruči superligašima: evo me! Topolski sportski klub je u drugom kolu plej-ofa Prve lige Srbije napravio još jedan korak ka promociju pošto je na Švajcariji savladao Zlatibor Čajetinu sa 3:1. Izabranici Zoltana Saba tako su stigli i do devete uzastopne pobede u ligi, a kako su u poslednjih 15 kola osvojili 43 od moguća 45 boda jasno je da se sa pravom diče statusom lidera PLS-a.

Dvostruki strelac na Zlatiboru bio je Vladimir Silađi, dok je selidbu bodova pečatirao Filip Arsenijević, pa bi TSK teoretski već bi za dva kola mogao da i matematički osigura debitantsko učešće u Superligi, naravno ako mu se poklope i ostali rezultati. Posebno imajući u vidu da je Javor u derbiju kola deklasirao Inđiju sa 3:1 što znači da Vojvođani uoči ostovanja u Bačkoj Topoli imaju čak osam bodova zaostatka za TSK-om.

Izabrane vesti

Za sada ipak ne odustaju ni ostali kandidati. Radnički iz Kragujevca je na Sinđeliću slavio sa 2:1, dok je Metalac u uzbudljivoj utakmici koju ste mogli da pratite i na TV Arena savladao Bežaniju sa 2:0. Imali su Milanovčani i malo sreće, poveli su autogolom Marka Jeremića posle kornera Nemanje Krstića, da bi potom preživeli opasan nalet Beograđana koji su u finišu krenuli na sve ili ništa. Ibrahim Tanko je u 90. minutu bio u idealnoj jedan na jedan situaciji sa golmanom domaćih Milanom Jelovcem, ali je nekontrolisano tukao nebu pod oblake. I kao što to obično biva, usledila je kazna: Nikola Grbović do kapitena Metalca Aleksandra Ješića, ovaj je sjajno zavrnuo statičnog Uroša Stojanovića i potom matirao Miloša Rnića za konačnih 2:0.

U plej-autu gosti su se radovali. Novom Pazaru nije prošao apel upućen ka upravi takmičenja da meč sa  Trajalom bude emitovan u direktnom prenosu na TV Areni i na kraju je poražen sa 0:2, a na ruku mu nije išao ni poraz Teleoptika od Budućnosti iz Dobanovaca sa 0:1. Ako bi i Bečej na Begluku savladao Užice već bismo mogli da naslutimo ko će ispasti u Srpsku ligu.

SRBIJA 2, PLEJ-OF - 2. KOLO

Metalac - Bežanija 2:0 (1:0)
/Jeremić 27ag, Ješić 91/

Sinđelić - Radnički Kragujevac 1:2 (0:2)
/Vladislav 51 - Ilić 17, Lukić 26/

Zlatibor Čaketina - TSK Bačka Topola 1:3 (1:2)
/Đokić 25 - Silađi 18, 38, Arsenijević 87/

Javor - Inđija 3:1 (2:0)

SRBIJA 2, PLEJ-AUT - 2. KOLO

Novi Pazar - Trajal 0:2 (0:0)
/Jovanović 71, 90/

Teleoptik - Budućnost Dobanovci 0:1 (0:0)
/Milošev 85/

Borac - Žarkovo 1:0 (0:0)
/Ilić 81/

19.00: (3,60) Sloboda (3,05) OFK Bečej (2,10)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara