""
""

Nema košarke bez Novice, Partizanu još jedan klasik (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.18. | 20:47

Debitovali Kvame Von i Bondža Si za Partizan

Što je Saša Ilić u fudbalu, to je Novica Veličković u košarci. Barem kada je u pitanju Partizan. A večeras su košarkaši Partizana posle velike borbe u hali Pionir savladali Cibonu sa 80:69 u 17. kolu Jadranske lige i zadržali šanse u borbi za četvrto mesto i plasman u plej-of.

Izabrane vesti

Kapiten Veličković pružio je, treći meč zaredom, odličnu partiju i bio najzaslužniji za deveti ovosezonski trijumf Partizana. Upisao je iskusni krilni centar dabl-dabl sa 23 poena i 12 skokova i još jednom pokazao da nije za staro gvožđe. Na drugoj strani odlično mu je parirao još jedan "veteran" Marko Tomas sa 22 poena.

Partizanu je ovo treći trijumf zaredom, a važno je napomenuti i da je Aleksandar Aranitović u poslednjih minut i po vezao četiri poena i vratio svom timu plus 11 (80:69) u trenucima kada je Cibona probala da uhvati priključak.

Videla je Partizanova publika prvi put i dvojicu novajlija Kvamea Vona i Bondžu Sija, a ovaj drugi ju je počastio i lepim zakucavanjem u drugoj četvrtini. Ipak, bilo je evidentno da će morati da prođe neko vreme kako bi naučili akcije i uigrali se sa ostatkom ekipe.

Treća deonica i dobra igra u tom periodu otvorili su beogradskoj ekipi vrata pobede, mada je još "štucalo" u odbrani u određenim situacijama. Đorđe Gagić je potvrdio da znači dosta u reketu, mada ostaje da reši problem sa ličnim greškama. 

U sledećem kolo Jadranske lige košarkaše Partizana čeka znatno teži posao jer igraju derbi sa braniocem titule Crvenom zvezdom.

Počelo je fudbalski, “borbom” na svakom delu terena, ali u prva dva minuta nije bilo koševa. U takvoj situaciji se Partizan bolje snašao i počeo serijom od 7:0. Veličković je vodio ekipu onako kako se to i očekuje od kapitena, ali bilo je jasno da će i Cibona morati da počne da pogađa otvorene šuteve, a bilo ih je dosta.

I zaista, to se desilo, pošto je zagrebačka ekipa namestila ruku u šutu za tri poena, a iskusni Marko Tomas sjajno je parirao Veličkoviću i zadavao ozbiljne probleme Partizanovoj odbrani. Baš tim dalekometnih hicima je Cibona parirala energiji domaće ekipe. Tomasu se priključio i Ivan Novačić pa su gosti na poluvreme otišli zasluženo za tri poena prednosti.

Nastavak utakmice, međutim, pripao je Partizanu koji se nekako trgao i razbudio, istovremeno zaustavivši i šut protivnika. 

ABA - 17. KOLO

Petak
FMP - Igokea 95:73
/Simanić 28 - Artis 15/

Subota
Cedevita - Mega 75:73
/Musa 14 - Bitadze 23/

Partizan - Cibona 80:69
/Veličković 23 - Tomas 22/

Nedelja
19.00: (1,17) Budućnost (20,00) Olimpija (5,50)

Ponedeljak
18.00: (7,50) MZT (23,00) C. zvezda (1,10)
21.00: (1,60) Zadar (14,50) Mornar (2,55)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Ante NazorCibonaJadranska ligaMarko TomasNenad ČanakNovica VeličkovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara