Nema više čekanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.19. | 14:23

To je to – ko dobije ide u finale

Vreme je da se vidi ko će u finale, a ko će ovu sezonu da nazove neuspešnom. Treća i ujedno odlučujuća utakmica polufinala ABA lige igra se u Zagrebu. Cedevita i Budućnost bore se u KC Dražen Petrović (19.00) za finalnu seriju sa Crvenom zvezdom, koja je juče, takođe u majstorici, izborila mogućnost da se ponovo domogne jadranskog prstena. Ulog je i nastavak trke za mestom u Evroligi, razume se.

Sokići nemaju tako dobar domaći teren, pre svega naelektrisan, ali su prošli meč protiv Budućnosti dobili pred punim tribinama.

Izabrane vesti

Slaven Rimac je svestan kako posle treće utakmice više nema prilike za popravni i jedan tim će večeras da završi takmičenje.
"Pritisak je veliki na obe strane, ali očekujem odličnu atmosferu i dobru utakmicu, a neka pobedi bolji. Važnost meča i činjenica da je ovo majstorica sigurno utiče na igrače. Ima momaka koji su za takve utakmice, a neki nisu. Videćemo večeras. Na terenu ima puno faktora, a igrači će dati sve odgovore. Ako imaš karakterne igrače, onda je pritisak dobra stvar", istakao je trener hrvatskog prvaka Slaven Rimac.

Budućnost je donedavno imala problem što je uporedo igrala i Evroligu, ali joj je posao olakšavala činjenica da se nije nalazila ni blizu situacije da se bori za TOP 8. Kao branilac titule Budućnost je uložila mnogo ove sezone i sa te strane bi mogla da ima pritisak moranja protiv Cedevite, koja je tokom godine promenila dosta igrača.
"Čeka nas izuzetno bitan meč, protiv rivala koji već duže vremena igra jako dobro. Naša dva meča su pokazala šta je to što moramo eliminisati, a šta napraviti u igri. Sve je tu jasno, kako treba otići u Zagreb, kako odigrati da bismo pobedili. Bez najvišeg nivoa koncentracije, u svim fazama igre, bez najvišeg nivoa sportske agresivnosti, u svim segmentima, se ne može. To je nešto što obeleži ovakve utakmice. Uvek je odnos skoka i slobodnih bacanja pokazatelj koncentracije i agresivnosti. Moramo da budemo prisutni i fizički i mentalno. Verujem da će dvorana biti puna. Na terenu je deset igrača, a za igrače na ovom nivou ne bi trebalo da bude bitan faktor šta se dešava na tribinama", poručio je strateg Budućnosti Jasmin Repeša.

Zanimljivo, Đetići tokom ove sezone nisu ostvarili nijednu pobedu u gostima nad ekipama sličnog ili višeg kvaliteta. Poraženi su na čak 20 utakmica van Morače, između ostalog na svih 15 u Evroligi, kao i od kvalitetnijih rivala u ABA ligi.

ABA LIGA - POLUFINALE

Subota
Crvena zvezda - Partizan 84:63  /u seriji 2:1/

Nedelja
19.00: (2,30) Cedevita (14,5) Budućnost (1,70)  /u seriji 1:1/

*** kvote su podložne promenama

Foto: ABA


tagovi

ABACedevitaKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara