"Jelena"
"Jelena"

Nemica ipak bolja: Jankovićeva bez četvrtfinala Birmingema

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.06.15. | 16:10

Srpska teniserka nedovoljno dobra za Anđeliku Kerber

JelenaJelena Janković poražena je u trećem kolu VTA turnira u Birmingemu pošto ju je savladala Nemica Anđelika Kerber sa 6:4, 6:2. Deseta teniserka sveta je slavila posle jednog sata i 11 minuta igre, opravdavši tako ulogu favorita protiv Srpkinje.

Jankovićeva nije uspela da pruži veći otpor rivalki iako je tokom većeg dela prvog seta delovala kao bolja igračica. Sigurnijom igrom na svoj servis omogućila je sebi da u šestom gemu dođe do četiri brejk lopte, ali je Nemica hrabrom igrom spasla svaku od njih. Kerberova je potom iskoristila pad koncentracije protivnice, osvojila brejk, a zatim i set, da bi na startu drugog to ponovila.

Izabrane vesti

Tada se već naslućivao krajnji ishod meča, a 29. teniserka sveta ni u jednom trenutku nije uspela da se vrati u meč. U petom gemu drugog seta Kerberova je još jednom oduzela servis rivalki i do kraja bez ikakvih problema čuvala veliku prednost.

Kerberova će u četvrtfinalu igrati protiv Čehinje Katerine Siniakove koja je savladala Amerikanku Kristinu Makhejl rezultatom 6:4, 6:0.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNemackaJelena JankovićEvropaAnđelika Kerber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara