"Martins"
"Martins"

Nenamerni sebičnjak sa Zelenortskih ostrva koji je namučio Real (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.16. | 15:59

Njegovo puno ime je Želson Deni Batalja Martins. Visok je 173 centimetra i pakleno je oštar fudbaler. Ne na startu i uklizavanju, takvih ima mnogo, već na prodoru i konkretnosti. On tera loptu unapred. Iako to deluje logično, u modernom fudbalu baš i nije previše

MartinsIgrao je Sporting iz Lisabona junački fudbal protiv prvaka Evrope Real Madrida (1:2). Pokazao je zube. Kao da su momci u zeleno-belom želeli da pokažu i sebi i celom kontinentu (pa i njihovom Kristijanu Ronaldu) - da mogu da se nose sa svima i na svakom mestu.

A, ako ste posebno obratili pažnju na ovaj duel (bilo ih je još osam uporedo), mogli ste da primetite omalenog momčića od 21 godinu koji je bio toliko dobar i kočoperan da je prigrlio mnoštvo simpatija. Radi se o Želsonu Martinsu.

Izabrane vesti

Njegovo puno ime je Želson Deni Batalja Martins. Visok je 173 centimetra i pakleno je oštar fudbaler. Ne na startu i uklizavanju, takvih ima mnogo, već na prodoru i konkretnosti. On tera loptu unapred. Iako to deluje logično, u modernom fudbalu baš i nije previše.

Ako takvi potezi u Primeiri i nisu napravili od njega veliku zvezdu, onda su slalomi kroz šampionski vezni red i odbranu Kraljevskog kluba put ka zvezdama. Nije se plašio, igrao je i po desnom i po levom boku i zadavao glavobolje od kojih Zidanova vojska nisa 10 aspirina nije mogla da se izbori.

U mladim kategorijama igrao je prvo za Benfiku, da bi 2010. prešao u Sporting. Od 2015. je u prvom timu, a Žorž Žezus je neko ko ume da prepozna i pruži šansu talentovanim klincima. Martins nije mogao da prođe ispod njegovog radara.

Žezus ga hvali, ali i ističe jednu manu koju Martins vuče iz mlađih kategorija.
"To je momak koji ima kvaliteta. Ali, još nije naučio kako da igra sa drugima. Igra fantastično na individualnom nivou, ali treba mu još mečeva na kompetitivnom nivou", rekao je Žezus prošlog septembra.

Od tada do danas mnogo toga se promenilo.

Zanimljivo, Želson je rođen u istom mestu odakle je Nani (Praia, Zelenortska ostrva) koji je takođe ponikao u Sportingu koji ima dugačku tradiciju proizvodnje fudbalera koji igraju po bokovima (Ronaldo, Kvarežma...).

Martins ne krije da mu je Nani idol.
"Uvek sam voleo Nanija. Bila bi mi čast da budem njegov naslednik. Videćemo, vreme će pokazati", rekao je jednom prilikom Martins.

Posle meča protiv Reala više ga niko neće gledati drugim očima. Odigrao je jako dobar meč, a posle njega istakao je da je i on, kao i tim, frustriran rezultatom.
"Frustrirani smo. Pokazali smo da nismo inferiorni. Bilo je teško preživeti dva gola na kraju meča. Osećali smo da možemo da kontrolišemo Real Madrid, ali smo naučili lekciju", kaže mladi Martins.

Kada sledeći put budete u prilici da gledate Sporting, otvorite četvoro očiju ka broju 77.  Imaćete šta da vidite.

(FOTO: Action images)


tagovi

Želson MartinsPortugalmeđunarodni fudbalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara