Nešto ne štima u Makabiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.04.18. | 09:15

Tim iz Tel Aviva vezao tri poraza, a Branislav Jovanović za TIP Novosti rekao da ga ne bi iznenadio novi neuspeh najtrofejnijeg tima Izraela

Po svemu sudeći Makabi će i treću godinu zaredom ostati bez titule prvaka Izraela. Najtrofejniji tim u zemlji katastrofalno je započeo plej-of, sa tri neuspeha iz isto toliko duela, zbog čega je lider Hapoel Ber Ševa odmakla na 12 bodova, doduše uz meč više, a drugoplasirani Beitar na pet bodova suficita. Ispred ekipe trenera Đordija Krojfa plasiran je i Hapoel iz Haife, pa Makabi mora da se trgne ne bi li u finišu sezone uspeo da se kvalifikuje za mesto u Ligi Evrope.

Da će biti lako, neće. Prvi rival večeras je Beitar, na zatvaranju 4. kola, koji ima silan motiv da pobedi, jer ga tri boda približavaju lideru na samo četiri koraka, a do kraja prvenstva ostalo je još šest utakmica. Pritom, igra se u Jerusalimu.
"Makabi iz Tel Aviva nanizao je tri poraza, za koje mediji okrivljuju trenera Đordija Krojfa. Mene ne bi iznenadio novi neuspeh tima iz Tel Aviva, jer Beitar ima veće šanse da sa trona svrgne Hapoel Ber Ševu, koji s Makabijem nije u dobrim odnosima", poručio je za TIP Novosti Branislav Jovanović, vezista Hapoel Aškelona, koji se takmiči u plej-autu.

Izabrane vesti

Beitar je prilično učinkovit na svom terenu ove sezone, ali je uspeo da izgubi od Makabija u ligaškom delu sezone sredinom decembra. Lavovi iz prestonice neporaženi su na sedam vezanih domaćinstava, a na šest od tih sedam su pobedili. Takođe, na pet od proteklih šest duela pred svojim pristalicama Itaj Šehter, Josi Benajun, Idan Vered i drugari pobeđivali su sa dva ili više golova razlike. Sa druge strane, Makabi je bez poraza na devet od minulih deset gostovanja, a upravo u prošloj rundi su prekinuli seriju. Očigledno je da nešto ne štima u redovima Makabija, pa bi srpski reprezentativac na golu tima iz Tel Aviva Predrag Rajković trebalo da ima pune ruke posla.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:00 2907 IZ1PF Beitar J. - Maccabi T.A. kmb 1X&3+ 3,05
Ukupna kvota3,05

IZRAEL 1, PLEJ-OF - 4. KOLO

Ponedeljak
20.00: (2,50) Beitar Jerusalim (3,20) Makabi Tel Aviv (2,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Izrael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara