""
""

Neverovatni Torino i neverovatna GOLČINA Benasija! Srpski Lacio jači od Jankovićeve prevare (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.15. | 17:07

Spektakularan pogodak Torinovog veziste overio pobedu protriv Palerma. Rimljani se vraćaju pevajući iz Verone. Proradio i Udineze

Torino je prošlog leta odradio fenomenalan prelazni rok i sjajno pojačao ekipu koja je prethodne dve sezone bila u uzlaznoj putanji i jedno od najprijatnijih iznenađenje Serije A. Ipak, niko nije mogao da očekuje ovakav start sezone. Torino je novom pobedom - četvrtom u šest mečeva - iskočio na drugo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Venturin tim je na svom terenu savladao Palermo 2:1, a bez svake sumnje detalj koji je obeležio utakmicu i celo kolo u italijanskom šampionatu je bio gol Marka Benasija za 2:0 na početku drugog poluvremena. Mladi vezista Bikova je spektakularnim volejom u stilu Van Bastena duplirao prednost domaćeg tima, pošto je prethodno Gonzales na isteku prvog poluvremena postigao autogol i doveo Torino u prednost.

Sve što je Palermo do kraja uradio je bio gol kojim se Gonzales donekle iskupio, ali bilo je kasno da se izbegne poraz...

Lacio se potpuno oporavio od debakla u Napulju. Posle Đenove, sada je pala i Verona. I to u gostima, pobedom od 2:1. Domaći tim je na Bentegodiju poveo na prilično sumnjiv način. Boško Janković je praktično ugurao golmana Marketija u gol, a Helanderu nije bilo teško da pogodio mrežu. Sudija nije smeo da prizna ovaj gol... Janković je odigrao ceo meč za Veronu, Milinković Savić i Basta ceo meč za Lacio dok je Đorđević zamenjen u 61. minutu. 

Ipak, Lacijali se nisu predali i napravili su preokret. Prvo je Bilja iz penala pogodio za izjednačenje. Ubrzo je Lacio ostao sa igračem manje pošto je isključen Maurisio, ali ni to ih nije sprečilo da naprave preokret vredan tri boda. Bilja je u 88. minutu lukavo asistirao Marku Parolu koji šalje neodbranjiv udarac u mrežu domaćeg tima. 

U okršaju dva kluba sa verovatno najmanjim brojem navijača u Seriji A, vredelo je gledati samo prvo poluvreme. Sasuolo je protiv Kjeva poveo golom Defrela u trećem minutu. Francuz se dokazuje iz meča u meč kao sjajno pojačanje. Ipak, Kjevo je uspelo da izjednači uz mnogo sreće preko Paloskija. Prštale su šanse pred oba gola u prvom poluvremenu, ali u drugom delu igre kao da su oba tima bili zadovoljni bodom i nisu se previše trudili da pritisnu rivala. 

Konačno se probudio i Udineze i prekinuo seriju od četiri poraza. Zebre su u Bolonji krenule i ka petom uzastopnon neuspehu pošto je Munije doveo domaćina u vođstvo, ali je vezista iz Gane Agijemang Badu u drugom delu režirao preokret. Prvo je izjednačio rezultat, a posle šanse u kojoj se on našao, Duvan Zapata je otpadak pospremio u mrežu. 

SERIJA A - šesto kolo:

Roma - Karpi 5:1 (3:1)
/Manolas 24, Pjanić 28, Žervinjo 31, Salah 51, Dinj 68 - Borijelo 34/

Napoli - Juventus 2:1 (1:0)
/Insinje 26, Iguain 62 - Lemina 63/

Nedelja:

Đenova – Milan 1:0 (1:0)
/Džemaili 10/

Bolonja – Udineze 1:2 (1:0)
/Munije 31 - Agijemang Badu 61, Zapata 85/

Verona – Lacio 1:2 (1:0)
/Helander 33 - Bilja 63 penal, Parolo 86/

Sasuolo – Kjevo 1:1 (1:1)
/Paloski 24 - Defrel 3/

Torino – Palermo 2:1 (1:0)
/Gonzales 44 autogol, Benasi 48 - Gonzales 71/
20.45 Inter - Fjorentina

Ponedeljak:
19.00 Frozinone – Empoli
21.00 Atalanta - Sampdorija

(FOTO: Action images)


tagovi

VeronaUdinezeTorinoSerija AsasuoloPalermoMarko ParoloMarko BenasiLukas BiljaLacioKjevoItalijaEvropaEmanuel Agijemang BaduDuvan ZapataBolonjaAntoni Munije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara