"Detroit Red Wings"
"Detroit Red Wings"

NHL:Šampion pao u poslednjim sekundama, Đavoli ne znaju za poraz

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.02.13. | 12:40

Detroit pobedio Kingse rezultatom 3:2 dok je Nju Džersi savladao Pingvine u gostima sa 3:1 i zadržao čelnu poziciju na Istoku

Detroit Red Wings

Golom Džonatana Eriksena, samo pet sekundi pre kraja meča, Detroit je savladao šampiona Los Anđeles Kingse rezultatom 3:2. Iako su Kingsi samo minut pre izjednačili rezultat, Eriksen je fenomenalnim šutem savladao Džonatana Kvika i ostavio Los Anđeles na samo tri pobede iz 10 utakmica. Ovo je bio treći uzastopni trijumf Detroita što im je ujedno i najbolji niz od početka sezone. Ukoliko se u skorije vreme nešto bitnije ne promeni u igri Kingsa, aktuelni šampioni bi mogli vrlo brzo da se oproste od trofeja.

Izabrane vesti

Pobedom protiv Bafala rezultatom 3:1, Boston je pokazao da se nalazi u odličnoj formi. Treća pobeda u nizu  za drugo mesto istočne konferencije. Posle prva dva perioda rezultat je bio nerešen da bi u poslednjoj trećini, golovima Patrika Bergerona i Milana Lučića, Bruinsi odneli bodove iz Bafala. U prilog im je išlo i to što su bili odmorniji od domaćina obzirom da je prethodni meč, koji su trebali da igraju protiv Tampa Beja, odložen zbog mećave.
’’Juče smo hteli da igramo, ali smo dobili slobodan dan. Znali smo da je Bafalo bio umoran zbog igranja prethodne noći i mi smo to iskoristili“, rekao je Bergeron.

Đavoli nastavljaju pobednički niz. Zahvaljujući dvostrukom strelcu Dejvidu Klarksonu Nju Džersi je, na gostujućem ledu, savladao Pitsburg  sa 3:1 i nastavio sjajan niz od pet pobeda za redom. Gol Ilje Kovalčuka samo je dotukao Pingvine koji su u poslednjoj deonici uspeli da smanje rezultat.
’’Mislim da je trenutno najbitnije da tim pobeđuje. Nije važno ko postiže golove, bitno je da pak ulazi“, rekao je Klarkson, čiji tim odlično igra i trenutno je lider istočne konferencije.

Rezultati:

Detroit – Los Anđeles 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Kolumbus – Edmonton 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Bafalo – Boston 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Pitsburg – Nju Džersi 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Njujork Rendžers – Tampa Bej 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Nešvil – Čikago 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

(Foto: Action Images)


tagovi

Bafalo SejbrsDetroit Red VingsLos Anđeles KingsNju Džersi Devils

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara