NHL zatvara svlačionice, sledi li izbacivanje navijača sa tribina?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.03.20. | 12:55

Virus korone ugrožava i najveću hokejašku ligu u kojoj je večeras na programu pet mečeva

Virus korone malo po malo gasi ili zatvara takmičenja širom sveta. Na svu sreću, to još ne utiče značajno na spotsko klađenje, ali čini se da i taj dan polako dolazi.

Strah od epidemije je uplašio i ljude koji vode NHL koji se, za razliku od ovdašnjih sportskih čelnika ne kriju iza zvaničnih, državnih obaveštenja, već izlaze u javnost gotovo svakodnevno. Naravno, glavno pitanje je - da li će biti prekida šampionata. I prvi čovek lige, komesar Geri Betman tvrdi da za sada toga neće biti, ali da se situacija posmatra:
"Razmatramo sve moguće opcije, jer ono što se dešava oko virusa korona se razvija iz dana u dan, iz sata u sat! Timovi su počeli da zatvaraju svlačionice za medije i da restriktiraju kontakte sa spoljnim svetom njihovih igračima. Da naglasim da će svaka odluka koju donese liga biti privremena, to jest dok ne prođe epidemija".

Izabrane vesti

Ekipe već počinju da zabranjuju igračima kontakt sa navijačima, a polako počinje da se priča i o zatvaranju tribina, što po svemu sudeći sledi. A ako se situacija pogorša, stopiraće se i šampionat. Najveći je strah u Kaliforniji, gde ima i najviše zaraženih.

(3,35) BAFALO (3,90) VAŠINGTON (1,90)
(2,15) VINIPEG (3,85) ARIZONA (2,80)
(1,90) ST. LUIS (3,90) FLORIDA (3,35)
(2,25) EDMONTON (3,80) LAS VEGAS (2,65)
(2,90) LOS ANĐELES (3,85) KOLORADO (2,10)

No, za sada je uglavnom sve po starom, pa je večaras na programu pet mečeva. A na dva igraju dva poslednja šampiona, Sent Luis i Vašington. Tim iz prestonice je veliki favorit u Bafalu pošto Sablje igraju jednu od najslabijih sezona, a od poslednjih 10 mečeva, na sedam su poraženi.

Aktuelni prvaci iz Sent Luisa dočekuju opasnu Floridu na svom ledu i veruju u sigurnu pobedu. Lideri su Zapada, imaju devet pobeda iz poslednjih 10 susreta, ali treba imati na umu to da Pantersi nisu naivni i da nisu bez razlike "pozitivni" sa 34 pobede i 26 poraza ove sezone.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara