""
""

Ni „J“ od jadranskog derbija - Zvezda uništila Metalac u igri mačke i miša!

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.05.16. | 20:34

Crveno-beli upisali i drugu pobedu u Superligi i to ponovo ubedljivom razlikom - 102:67

Druga utakmica - druga ubedljiva pobeda. Crvena zvezda ka odbrani titule u Superligi gazi sve pred sobom, a posle Tamiša koji je ispraćen sa 40 koševa razlike, Metalac će put Valjeva krenuti sa deficitom od 102:67 poena - (25:14, 18:11, 34:14, 25:28). Posle gaženja Tajfuna rezultatom 113:66 ovo je tek druga ligaška utakmica ove sezone u kojoj je beogradski tim prešao cifru od 100 poena.

Izabrane vesti

Važećeg šampiona Jadranske lige do pobede je odveo Cirbes sa 19 poena, Miler je ubacio 16 koševa (4/5 za tri) i dodao šest skokova, a Dangubić upisao 12 poena. Kao i u prvoj rundi trener Dejan Radonjić rasporedio je minutažu na svih 11 igrača u rotaciji, a u nekoliko navrata na terenu imao je postavu bez pravog centra, gde su Mitrović i Kvinsi bili „lažne“ petice. Naravno, svi su se upisali u listu strelaca, a i imali su kako jer su Jović (8as), Rebić (6as) i Micić (4as) zajedno podelili 18 završnih dodavanja od ukupno 28 timskih. Kod gostiju dominirao je novajlija Jovan Novak sa 21 poenom (4/7 za tri), a najbliži njemu bio je Nikola Jevtović sa 13, odnosno Nemanja Todorović sa 11 koševa i šest skokova. 

U novom ubedljivom izdanju crveno-belih nije bilo Tarensa Kinzija, koji je u civilu posmatrao suverenu dominaciju svojih saboraca na parketu. Ali, zato se u sastav vratio - Marko Gudurić. I to se odmah osetilo u igri. Talentovani levoruki šuter bio je izuzetno raspoložen za nadmetanje sa valjevskim rivalom, pa je već u ranoj fazi utakmice pravio velike probleme. Dok je zajedno sa Lazićem, Dangubićem i Milerom štelovao „prangiju“, Cirbes se pobrinuo da Majstoroviću i Jevtoviću zagorča dolazak u srpsku prestonicu. 

I ponovo su crveno-beli do recke došli sa pola gasa, a čak i u takvim okolnostima Metalac je prerano odustao od borbe. Bez pomoći talentovanog Petra Rakićevića debitantski nastup na klupi valjevskog sastava Dragan Simeunović pokušaće što pre da zaboravi. Jer, osim Jovana Novaka koji je u meč ušao kao „navijen“ novi trener tima sa Kolubare nije imao igrača raspoloženog za borbu. Uz gotovo minimalne napore Zvezdina odbrana raščišćavala je svaki protivnikov pokušaj da realizuje akcije, a bedem ispod samog koša bio je gotovo neprobojan, što je goste nateralo na čak 22 izgubljene lopte. Tako je i pitanje pobednika bilo rešeno već nakon prve polovine uvodnog kvartala, uprkos tome što je Metalac mešao zonsku i odbranu na čoveka i na razne načine pokušao da ostane na površini. 

Sve do rezultata 9:9 u šestom minutu izgledalo je da bi Metalac bar mogao da pruži jači otpor. Ali, kapiten Luka Mitrović najavio je drugačiji rasplet. Do kraja prve četvrtine Zvezda je napravila seriju 14:2 i povela sa čak 23:11, da bi do kraja susreta Zvezdin suficit bio čak 40 razlike. Uz čak 34 ubačena poena u trećoj deonici.

Sledeću utakmicu Crvena zvezda igra u Železniku u nedelju protiv FMP, a susret je na programu u 13 časova. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vasilije MicićTarens KinziSrbijaMetalac ValjevoMajk CirbesKvinsi MilerKošarkaška SuperligaJovan NovakJadranska ligaFK Crvena zvezdaBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara