""
""

Ni nova maska ne smeta Kralju, Kavsima malo i +25, šou Arize na povlačenju Ansverove trojke (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.03.14. | 08:57

Netsi dobili veliko pojačanje u Markusu Torntonu, veliki preokret Memfisa, Rokitsi pucali iz svih orižja, Pjesersi se mučili sa Seltiksima

Čelnici NBA lige su naredili Lebronu Džejmsu da promeni crnu masku sa kojom se nedavno vratio na teren posle povrede nosa i koristi providnu, ali ni to nije smetalo asu Majami Hita da podesi nišanske sprave i demolira očajnog lokalnog rivala Orlando u derbiju Floride - 112:98.

Izabrane vesti

Šampioni su predvođeni Lebronom koji je ubacio 20 poena očitali lekciju slabašnom Orlandu i vezali sedmu uzastopnu pobedu. Dvejn Vejd je bio najefikasniji na meču sa 24 poena, dok je Kris Boš uz procenat šuta od 58 odsto ubacio 20 poena. Na drugoj strani je Heris takođe ubacio 20 koševa, a Nikola Vučević 18.  

Najbolji tim lige očigledno ima probleme protiv najslabijih ekipa. Indijana Pejsersi su se pre neko veče žestoko namučili da pobede najslabiju ekipu lige Milvoki Bakse, a sinoć su slične muke imali i protiv Bostona Seltiksa, jedne od najgorih ekipa na Istoku… Apsolutni heroj trijumfa je bio Pol Džordž koji je ubacio osam od poslednjih 10 poena Pejsersa i prelomio pitanje pobednika. Na kraju je Džordž završio sa ukupno 25 poena u osmoj pobedi Indijane u poslednjih 11 mečeva.

Sjajna partija novog pojačanja Markusa Torntona je donela Bruklin Netsima pobedu nad očajnim Milvoki Baksima i sada ekipa iz Njujorka imao samo jedan poraz više od broja pobeda, što je odlično ako se zna kako su otvorili sezonu. Torntonu je ovo bila treća utakmica za Netse po dolasku iz Sakramenta i pokazao je da će biti pravo pojačanje. Kao rezervista je za 23 minuta na parketu ubacio 25 poena, od čega je 12 bilo u poslednjoj četvrtini. Ispratio ga je Blač sa 19 poena i 13 skokova. Deron Vilijams je imao 15 poena, ali uz šut iz igre 9/22, Džo Džonson je ubacio sedam poena uz šut 3/13, a Mirza Teletović je pogodio samo dva od ukupno osam pokušaja iz igre… Raduljica nije igrao za goste.

Veliki preokret je napravio Memfis protiv Klivlenda i na kraju došao do pobede. Gosti iz Klivlenda su u Tenesiju vodili na poluvremenu sa 56:31, na poluvremenu su imali prednost od 65:54, ali su Grizliji u drugom poluvremenu režirali neverovatan preokret, stigli i prestigli vođstvo Kavsa. Zak Rendolf je bio najbolji u pobedničkom timu sa 23 poena i 13 skokova, dok su po 22 koša ubacili Mark Gasol i Majk Konli. Usamljeni Kajri Irving nije dovoljan Klivlendu. MVP nedavnog Ol-star meča je ubacio 28 poena uz šut iz igre 11/19, ali to je bilo nedovoljno…  

Briljantna partija Trevora Arize je donela Vašingtonu pobedu nad Filadelfijom i šesti uzastopni trijumf Vizardsa. Nekadašnji bek Lejkersa je ubacio rekord karijere - 40 poena, šutirajući 6/6 za tri poena u prvoj četvrtini! Meč je počeo ceremonijom povlačenja dresa Alena Ajversona. Siksersi su rešili da čuvenu “trojku” legendarnog Ansvera podignu pod krov dvorane, tačno između Čiksove “desetke” i Barklijevog broja 34, ali to ništa nije pomoglo ekipi da pruži bolju partiju, pa smo opet videli iste one tužne Sikserse koje gledamo cele sezone…

Portland je i četvrti put u sezoni savladao Denver i pokazao da su mu Nagetsi omiljena mušterija, pošto se od 1999. godine nije desilo da četiri puta u sezoni savladaju istog rivala. Lamarkus Oldridž se vratio na parket posle povrede i učestvovao u pobedi sa 16 poena, dok je Lopez sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu. Nikolas Batum je zabeležio rekordnih 16 skokova. Na drugoj strani su Foj, Farid i Furnije ubacili po 16 koševa.

Los Anđeles Klipersi su sa pola gasa deklasirali Nju Orleans Pelikanse sa više od 30 poena razlike  - 108:76! Kris Pol je dao 21 poen, Blejk Grifin jedan manje, ali su obojica četvrtu četvrtinu presedeli na klupi jer su Klipersi imali ogromnu prednost. Za Kliperse nije debitovao novajlija Deni Grejndžer, dok su Pelikansi rano ostali bez Entonija Dejvisa koji je zaradio tri lične u prvih sedam minuta u igri.

Hjuston Roketsi su sinoć bili nezaustavljivi i sipali su sa svih pozicija. Četa iz Teksasa je imala jednu od onih noći kada im sve ide, a ceh je platio slabašni Detroit. Roketsi su zabeležili treću pobedu u poslednja četiri meča, a brojke govore da sinoć nije bilo šanse da izgube. Imali su 50 odsto uspešnosti šuta iz igre, uključujući 61 odsto u prvom poluvremenu kada su i napravili veliku razliku, pošto su samo u prvom kvartalu ubacili čak 41 poen! Terens Džons je bio najefikasniji sa 22 poena i 10 skokova, uz šut iz igre 10/15. Dabl dabl je imao i Džejms Harden sa 20 poena i 12 asistencija, Beverli je ubacio 19, a Dvajt Hauard 17 poena… Pistonse je predvodio Rodni Staki, strelac 23 koša.

Dva Kevina su donela pobedu Minesoti nad Sakramentom. Kevin Martin je ubacio 26, a njegov imenjak Lav 22 poena za petu pobedu Vukova u poslednjih šest mečeva.

NBA

Majami– Orlando 112:98
Filadelfija– Vašington 103:122
Boston– Indijana 97:102
Hjuston– Detroit 118:110
Milvoki– Bruklin 98:107
Memfis– Klivlend 110:96
Portland– Denver 102:96
Sakramento– Minesota 97:108
LA Klipers – Nju Orleans108:76

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zek RendolfTrevor ArizaPol DžordžLamarkus OldridžNBA ligaMarkus TorntonLebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara