Nije Barsa već Flamengo, Sao Paulo za Kaja dobio 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.12.18. | 21:54

Klub sa Marakane za taj novac dobio 45 posto ekonomskih prava igrača, a još 30 procenata moći će da otkupi u naredne dve godine

Bio je meta Barselone, koja se na kraju odlučila za Džejsona Murilja, pa je na kraju završio u Flamengu. Brazilski štoper Rodrigo Kajo prešao je iz Sao Paula na Marakanu za 5.000.000 evra i potpisao ugovor do 2023. godine.

Zapravo, Flamengo je otkupio 45 posto ekonomskih prava na brazilskog reprezentativca, koji je bio i jedna od meta Milana ove zime, drugih 45 posto ostali su Sao Paulu, dok 10 posto pripadaju njemu samom.

Izabrane vesti

Flamengo ima priliku da poveća svoj udeo u naredne dve godine, kada će biti prilici da u dva navrata za milion evra otkupi po još 15 procenata ekopnomskih prava. Kada to bude učinio imaće 75 posto vlasništva nad igračem, Sao Paulo 15, a Kajo svojih 10.

Kako pišu najvažniji brazilski mediji, klubovi su dogovor postigli u petak, a Kajo je danas i zvanično prošao medicinske preglede. Pored evropskih giganta, za odličnog defanzivca u domovini su bili zainteresovani i Gremio i Santos, ali je Flamengo u ovom treutku bio daleko ozbiljniji pregovarač.

Kajo je nedavno otkrio da je bio u Barseloni na medicinskim pregledima, ali da su se Katalonci na kraju odlučili ipak za Murilja.

Rodrigo Kajo je ponikao u Sao Paulu, sa koji je u sedam profesionalnih sezona odigrao 277 utakmica i postigao 13 golova. Za seniorsku reprezentaciju Brazila do sada je zabeležio četiri nastupa.

Foto: Tviter


tagovi

Rodrigo KajoFlamengoSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara