""
""

Nije Sasuolo slučajno tu - Bilbao stradao u Italiji! Romi ne prija Češka, bečka škola opet u modi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.09.16. | 21:02

Italijanski predstavnici imali polovičan učinak na startu Lige Evrope

Možda je Sasuolo mali klub, ali njegovi igrači imaju veliko srce. I kvalitet, to je sada više nego očigledno. A ovo je na svojoj koži večeras osetio Atletik Bilbao, dvostruki finalista Lige Evrope, kojeg je italijanski klub počistio sa 3:0 u prvom kolu F grupe tog takmičenja.

Izabrane vesti

Nije ova utakmica u prvom poluvremenu bila baš preterano zanimljiva za gledanje, mreže su mirovale, a napadači kao da su štrajkovali.

A onda se sve promenio u drugom delu utakmice. Za 22 minuta Sasuolo je još jednom protiv ekipe u crveno-belim dresovima demonstrirao šta znači i kako se igra moderan fudbal.

Prvo je Španac Pol Lirola u 60. minutu savladao gostujućeg golmana, a kada je u 75. minutu Gregori Defrel povisio na 2:0, dileme više nije bilo.

Konačan rezultat na ne baš skroz popunjenom Mapei stadionu postavio je Mateo Politano osam minuta pre kraja utakmice.

Za razliku od Sasuola, tifozi drugog večerašnjeg italijanskog predstavnika, Rome nisu baš imali mnogo razloga za slavlje.

Vučica je u prvom kolu E grupe osvojila samo bod na gostovanju Viktoriji Plzenj – 1:1. Sa druge strane, s obzirom na to je ovo ligaško takmičenje bod na ovom gostovanju mogao bi da bude veoma važan u nastavku sezone.

Samo, navijači Rome ipak traže više. A dobro je počelo za Italijane jer su poveli već u četvrtom minutu iz penala koji je iskoristio Dijego Peroti.

Slavlje gostiju nije trajalo dugo, jer se u 11. minutu Marek Bakos iskrao odbrani Rome i nije mu bilo teško da zatrese mrežu.

Lepo veče za navijače bečkog Rapida, mada nije tako delovalo posle prvog poluvremena duela sa gostujućim belgijskim Genkom. Na kraju je domaćin slavio sa 3:2.

Jamajčanin Leon Bejli je u 29. minutu doveo Genk u vođstvo i u tom trenutku je delovalo da je domaćinu počela da ulazi voda u uši.

Ko zna šta je trener Rapida Majk Biskens rekao igračima na pauzi u poluvremenu, ali je to upalilo. Sa dva relativno brza pogotka Štefana Švaba u 51. i Žoelintona u 59. minutu,  Rapid je napravio potpuni preokret.

Epitet tragičara večeri poneo je golman Marko Bizo kojeg je savladao njegov igrač Omar Koli. On mu je rutinski poslao jednu loptu nazad, ona je odskočila od busena, a Bizo ju je promašio i primio pogodak.

U poslednjim trenucima utakmice, drugim golom Bejlija na meču iz penala, Genk je ublažio poraz. 



Pored zelenog, večeras slavi i ljubičasti deo Beča, odnosno onaj gde dominiraju navijači Austrije. Ovaj klub je u gostima u Bukureštu savladao Astru Đurđu sa 3:2.

Austrijanci su vodili i diktirali tempo tokom cele utakmice, a Astra je u toj jurnjavi za rezultatom pružila koliko je mogla, ali to nije bilo dovoljno za više od časnog poraza.

Bečki klub je golovima Rafaela Holchauzera iz penala i Kevina Frajzenbilera trasirao put ka pobedi. Kada je Grunvald u 78. minutu postigao treći gol za Austriju, bilo je jasno da će gosti teško ostati bez prvih bodova u Ligi Evrope.

Austrija je utakmicu završila sa igračem manje jer je Lukas Rotpuler u 79. minutu zaradio crveni karton i isključenje. Ni to nije bilo dovoljno Astri da stigne do izjednačenja, a čak nije stvorila ni neke ozbiljnije šanse u završnici.

LIGA EVROPE, prvo kolo:

Grupa E
Viktorija Plzenj – Roma 1:1 (1:1)
/Bakos 11 – Peroti 4pen/

Astra Đurđu – Austrija 2:3 (1:2)
/Alibec 18, Sapunaru 74 – Holchauzer 16, Frizenbiler 33, Grunvald 58/

Grupa F
Sasuolo – Bilbao 3:0 (0:0)/Lirola 60, Defrel 75, Politano 82/

Rapid Beč – Genk 3:2 (0:1)
/Švab 51, Žoelinton 59, Koli 60ag – Bejli 29, 90pen/

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

ŠpanijasasuoloRumunijaRomaRapid BečPlzenMateo PolitanoLiga EvropeItalijaGenkEvropaDijego PerotiDanijel ŠvabBelgijaAustrija BečAustrijaAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara