"Miloš Ninković slavi gol"
"Miloš Ninković slavi gol"

Ninković odmenio golgetere za prvu radost Zvezde! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.08.13. | 20:03

Plejmejker crveno-belih dvostruki strelac u pobedi od 2:1. Onjilo, Dauda i Mrđa se ispromašivali

Miloš Ninković slavi golKonačno slavlje Crvene zvezde, ali nikako i partija koja bi smela da Beograđane uspava u pobedi. Zvezda je u drugom kolu Superlige savladala Jagodinu sa 2:1 (2:0), ali je u finišu meča nekih 10 minuta bila na konopcima i grčevito branila prednost iz prvog poluvremena.

Prednost, koju joj je doneo Miloš Ninković, strelac oba gola za crveno-bele.

Izabrane vesti

Prvog u 31. minutu kada je Duško Dukić loptu kratko odbio pravo na nogu Ninkovića, koji je namestio nišanske sprave i postigao prvi gol u dresu voljenog gola.

Trenutak zbog kojeg se i vratio u srpski fudbal osokolio je vrsnog vezistu, pa je u 45. minutu još jednom pronašao put do mreže mladog Predraga Rajkovića, koji je paradama na gol liniji još jednom pokazao raskošan talenat. Fintom je Ninković izbacio čuvara i preciznim udarcem gađao u suprotan ugao pored nemoćnog Rajkovića, člana šampionske U-19 selekcije.

Međutim, u nastavku je Zvezda stala, pa je do tada bezopasna Jagodina bila jako blizu povratka u život. Pogađali su Ćurani prečku, pa stativu, da bi u 82. minutu Goran Gogić, jedna od želja crveno-belih u ovom prelaznom roku, i uspeo da meč uvede u neizvesnu završnicu, jer je kaznio nonšalantnu postavku crveno-belih na jedan prekid.

Ispostavilo se, ipak, da su se gosti previše istrošili, pa je poslednjih 10 minuta proteklo u dominaciji crveno-belih. Dominaciji koja nije krunisana samo iz razloga što su Zvezdini golgeteri, debitant Dragan Mrđa pre svih, još jednom zakazali.

Debitovao je i Ifeani Onjilo, ali nijedan ni drugi, kao ni Abiola Dauda, nisu uradili ono zbog čega su i dovedeni - postigli gol. Iako su sva trojica imali šanse, Mrđa u samom finišu čak tri, među kojima i onu najbolju kada je izbio sam pred Rajkovića, ali je požurio sa udarcem sa 17 metara i uzdrmao samo reklame iza gola.

Meč je, inače, počeo sa pet minuta kašnjenja u znak protesta protiv vladavine Tomislava Karadžića u Fudbalskom savezu Srbije. Bunt crveno-belih je umalo radikalizovan kada je krajem prvog dela igre na severnoj tribini razvijen veliki transparent sa parolom "Sudijska organizacija, kriminalna formacija" zbog kojeg je Milorad Mažić prekinuo utakmicu. Nastavak je usledio tek kada je transparent uklonjen, na inicijativu delegata meča.

CRVENA ZVEZDA – JAGODINA 2:1 (2:0)
/Ninković 30, 45 – Gogić 82/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: 11.800;
Sudija: Milorad Mažić;

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Krneta, Lazić Mladenović, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Onjilo (od 71’ Mrđa), Dauda (od 80’ Savićević);

Jagodina: Rajković, Dukić, Živanović, Tomić, El Monir, Damjanović, Ranđelović, Cvetković, Arsenijević, Đurić (od 72’ Šušnjar), Stojanović (od 46’ Gogić)

SUPERLIGA – 2. kolo:

Voždovac – Vojvodina 1:1 (0:0)
/Marušić 81 -Alivodić 64/

Donji Srem – Javor 1:1 (1:0)
/Damnjanović 14 – Ivković 70/

Radnički 1923 – Napredak 2:1 (0:1)
/Petrović 65, Beljić 90pen - Mirosavljević 41/

Spartak – OFK Beograda 1:0
/Milivojev 82/

Novi Pazar – Rad 1:0 (0:0)
/Kecap 75/

Crvena zvezda – Jagodina 2:1 (2:0)
/Ninković 31, 45 – Gogić82/

19.00: Radnički Niš – Partizan 0:0

Nedelja:
19.00: Čukarički – Sloboda

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

FK Crvena zvezdaGoran GogićJagodinaMilorad MažićMiloš NinkovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara