Ništa Oblak, ništa ni Alison - Liverpul našao jeftinijeg golmana!

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.06.18. | 07:57

Jirgen Klop ipak nije toliko poludeo…

Jirgen Klop je pozitivno lud lik koji je od dolaska u Liverpul ciljano birao pojačanja i nije žalio novca za njih kada su mnogi mislili da preteruje. Tako je bilo sa Salahom, Van Dajkom, Keitom… Ali nije se obazirao i nije žalio para za njih.

Posle katastrofalnog izdanja Lorisa Karijusa u finalu Lige šampiona, i Klop je postao svestan onog što je odavno očigledno - potreban mu je novi golman.

Izabrane vesti

I Liverpul je krenuo da rovari po fudbalskoj pijaci u potrazi za golmanom koji će biti rešenje na duže staze. Lako su odbili Mina Rajolu koji im je nudio Donarumu, i usredsredili se na dve mete: Jana Oblaka i Alisona.

Međutim, naišao je na zid. Atletiko je okačio cenu od 100.000.000 evra na Slovenca, a Roma 70.000.000 evra na Brazilca. Koliko god je želeo jednog od njih, Klop je ipak odlučio da ne ruši svetski rekord za golmane i da se okrene nekom drugom rešenju. Pogotovo što za Alisona ima konkurenciju Reala i Čelsija.

Opet se okrenuo ka domovini odakle je doveo Karijusa i pronašao adekvatno rešenje. Bild javlja da je Klop odlučio da dovede Bernda Lena iz Leverkuezna koji ima otkupnu klauzulu od 25.000.000 evra i to je lako ostvariva meta za Liverpul. Leno je odavno odlučio da napusti Leverkuzen, a i klub se složio sa tim kada je doveo Hradeckog iz Ajntrahta kao zamenu.

Lena želi i Napoli, ali on ne želi u Italiju. Atletiko se takođe pominjao kao kupac ako ostane bez Oblaka, ali kako Slovenac ostaje u Madridu, ni od te priče nema ništa. Liverpul je sada favorit za kupovinu Lena, a Klopu bi u tom slučaju ostalo i dovoljno noca za kupovinu napadača i možda jednog defanzivca.

Pored Lena, alternativna rešenja za Liverpul su Batlend iz Stouka i Mekarti iz Sautemptona.

(FOTO: Action images)


tagovi

Bernd LenoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara