"može li Liverpul do titule?"
"može li Liverpul do titule?"

Noćna mora Old Traforda - Liverpul šampion!

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.16. | 13:13

I dalje je veliki klub... Pitajte Rajana Gigsa

može li Liverpul do titule?Luis Suarez je bio blizu, ali nije mogao sam da dovede Liverpul do prve titule prvaka Engleske još od 1990. godine. U poslednjoj deceniji to je bio možda i jedini put da su navijači bar mogli da se ponadaju. Rano je još govoriti o tome da li je to realno ove sezone, ali posle devet kola Redsi su na deobi prvog mesta na tabeli sa Mančester Sitijem i Arsenalom.

Razlog za optimizam na Enfildu, ali i brigu na Old Trafordu. Jer ma koliko novca uložili Čelsi ili Mančester Siti, zna se koji je klub najomražniji međ pristalicama engleskog rekordera po broju osvojenih titula. Legendarni Rajan Gigs ni ne krije ta se grozi takvog raspleta, a smatra ga vrlo realnim uzevši u obzir da Liverpul ove sezone ne igra evropski fudbal zbog onog poraza od Sevilje u finalu Lige Evrope.
"Još tokom tog finala mi je palo na pamet da će Liverpul, ako bude igrao sezonu bez isrcpljujuće Evrope, a bude dobro pazario tokom leta, imati istinsku šansu da napadne Premijer ligu", napisao je Gigs u kolumni za Telegraf.
"Godinu dana je iskusniji, upoznatiji sa zahtevima engleskog fudbala, igrači su se prilagodili njegovom stilu igre, tokom nedelje ih ništa ne ometa od zadataka koje imaju za vikend. Liverpul je ove godine u igri".

Izabrane vesti

Bez dlake na jeziku, Gigs dalje nastavlja konstatacijom da je odlazak Stivena Džerarda pomogao, a ne štetio Liverpulu.
"Otkako je Stiven Džerard otišao nema velike zvezde u timu. Filipe Kutinjo je talenat, Džordan Henderson je obavio dobar posao kada je postao kapiten, izgleda kao dobar momak i posvećen profesionalac. Džerardov odlazak je primorao ostale da popune praznine, a to je dobra stvar za klub".

Sve te pohvale samo govore da je Gigs objektivan. Ne i radostan zbog Liverpulovog uspona pod Klopom.
"Što se tiče Liverpulovih šansi da osvoji ligu prvi put od 1990. godine ne verujem da čak i u Liverpulu očekuju da kažem bilo šta drugo osim da me takva mogućnost užasava".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rajan GigsPremijer ligaLiverpulEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara