""
""

Nova polusezona, stara pravila na Čairu: Para nema, ali Radnički gazi! Mašović za TV špice

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.02.16. | 15:58

Ekipa Milana Rastavca bolja od Javora (2:0), preokret na Dušanovcu

Nova polusezona, stare muke, ali i stara pravila. Kada je reč o Radničkom iz Niša. Kubure sa finansijama na jugu Srbije, žive u ulozi Alhemičara, ali uživaj u takvom statusu. Tim Milana Rastavca i na prolećnoj premijeri protiv Javora pokazao je da je gazda Čaira. U Nišu je pao Javor – 2:0. Dovoljno da se Meraklije učvrste na petoj poziciji.

Radio reporteri bi dešavanja u Nišu opisali sentencom „prava prvenstvena utakmica“. Imala je šta da vidi publika na niškom stadionu. I Javor je bio agilan, ali nešto bolju igru domaćin je naplatio u 39.minutu. Centrirao je Saša Marjanović, a efektan pogodak postigao je Todorović. Reč je o momku koji je prošle sezone igrao za Car Konstantin i koga u Nišu znaju po nadimku Baloteli. Pre vodećeg gola trenutak kreacije imao je i Petar Đuričković, ali je njegovu bombu odbranio Đogatović.

Izabrane vesti

Apsolutni junak Niša je Saša Marjanović. Iskusni vezista je bio najjači štih Milana Rastavca. Kreirao je svaki ozbiljan napad domaćina, a onda je u 74.minutu fenomenalno izveo slobodan udarac i duplirao prednost Nišlija.
"Taj je trenutak i odlučio utakmicu. A bio je to bespotreban faul mojih igrača, iako smo znali, jer sam trenirao Marjanovića, koliko je on opasan u ovakvim situacijama. Zaslužena pobeda Radničkog, koji u kontinuitetu odlično igra na rezultat. Izgubili su u generalnoj probi od Radnika, ali su danas bili bolji. Obrnuto, mi smo imali dobre rezultate na pripremama, ali danas... Ostaje nam samo da izvučemo pouke za Voždovac", sportski je prihvatio poraz trener gostujućeg tima Mladen Dodić.

Kormilar niškog superligaša Milan Rastavac nije pao u euforiju.
"Teška utakmica, jer prvo kolo uvek donosi naboj. Znali smo način igre i kvalitet Javora koji ima izuzetno brzne igrače i zna da ih iskoristi. Čestitam igračima obe ekipe. Teren za igru je bio veoma težak. Moja ekipa je dala maksimum za ovaj period i to nam je značajan podstrek za dalje takmičenje". 

Utakmica sa dva različita poluvremena viđena je na terenu tržnog centra Stadion. Na kraju Voždovac je posle preokreta savladao Radnik (2:1) i napravio veliki korak ka plasmanu u plej-of. Nije bilo mnogo uzbuđenja tokom prvih 45 minuta,  mada je Samjuel Ovusu uzdrmao prečku domaćeg tima, ali je tek vodeći pogodak za Surduličane (Miloš Stanković) ubrzao ritam i naterao Voždovčane da se prenu. Ono što je Marjanović bio za Nišlije, to je Mašović značio za Zmajeve. Na fenomenalan način je preokrenuo rezultat. Vezni fudbaler je posle centaršuta Pavlovića dobio loptu na ivici šesnaesterca, u slalomu je nanizao četvoricu fudbalera i matirao Borivoja Ristića. Pre toga je izjednačenje doneo Terzić.
"Očekivano je u prvom kolu da igra ne bude na dobrom nivou. Sve je bilo nekako teže nego inače. Radnik jeste bio bolji u prvom delu igre, da bi nas primljeni gol malo i otreznio. Odmah smo postali sigurniji. Najvažnija su tri boda i da smo pobedom startovali prolećni deo prvenstva. Ostaje nam za analizu da vidimo zašto je Radnik dominirao u prvom delu igre i da te greške ispravimo", naveo je Bratislav Živković.

Šef struke Surduličana Miloš Veselinović čestitao je rivalu na zasluženoj pobedi.
"Prvo poluvreme smo bili solidni, imali smo prečku Ovusua kao najbolju šansu i još nekoliko dobrih šuteva. Dobro smo kontrolisali meč. U drugom delu to nije bilo najbolje, Voždovac je počeo da dominira. Uspeli smo da dođemo do gola iz dobre odbrane, a brzi gol u sledećem minutu je verovatno i razlog zašto smo posle pali i izgubili meč. Mi smo imali mnogo više problema u drugom delu, ali još je početak ovog dela prvenstva. Nadam se da ćemo u nastavku biti bolji i početi da pobeđujemo".

SUPERLIGA 23. KOLO:

Petak:

Čukarički - Metalac 1:1 (0:0)

/Mirosavljević 74 - Kaisedo 82/

Subota:

Borac – Jagodina 3:0 (2:0)
/Sotirović 8, Vujaklija 29, Zorić 83/

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:1 (0:0)

/Le Talek 74, Vijeira 82 - Luković 80/

Rad - Novi Pazar 1:0 (1:0)

/Protić 42/

Vojvodina  - Spartak 1:1 (0:1)

/Meleg 67pen - Šljivić 28/

Nedelja:

Voždovac  - Radnik S.2:1 (0:0)

/Terzić 74, Mašović 83 - Stanković 72/

Radnički Niš – Javor 2:0 (1:0)

/Todorović 40, Marjanović 74/

OFK Beograd - Partizan 2:1

/Jovović 57, Pavlovski 63 - Brašanac 22/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaSaša MarjanovićRadnički NišJavorEvropaAlen Mašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara