""
""

Novi fudbalski život Petra Orlandića: Postiže gol na 28 minuta

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.16. | 14:24

Crnogorski napadač u poslednje četiri prvenstvene utakmice, na kojima je dobio šansu, postigao pet golova

Pred njim je period dokazivanja. Teško da su navijači i crveno–bela javnost ubeđeni da snažni crnogorski napadač Petar Orlandić može da bude glavni štih u Zvezdinoj ofanzivnoj igri. Međutim, nekadašnji član Zete, koji se u Ljutice Bogdana susreo sa brojnim malerima, na putu je da započne novi fudbalski život.

Izabrane vesti

Robusni špic protiv Radnika iz Surdulice je prvi put dobio šansu ove sezone i postigao dva gola. Na taj način samo je produžio seriju prvenstvenih golova koje je počeo prethodne godine.

Na četiri poslednja prvenstvena meča na kojima je dobio šansu Orlandić je postigao pet golova. Serija je počela u Surdulici 14. maja kada je za 17 minuta na terenu uspeo da overi trijumf crveno-belih.

Sličan poduhvat je ponovio tri dana kasnije u Čačku. Tada je dobio šansu u 73. minutu i bio strelac poslednjeg gola za ubedljivu pobedu (5:1) .

Tim golovima postao je adut stručnog štaba u finišu sezone. Najveću vrednost imao je njegov pogodak u poslednjem prošlogodišnjem meču protiv Radničkog. Uveden je u 67. minutu kako bi probio defanzivni blok Nišlija. I uspeo je u tome, pošto je iskoristio centaršut Ibanjeza.

Bio je precizan i u prijateljskom odmeravanju snaga protiv Olimpijakosa, pogađao je u seriji i na pripremama u Sloveniji. Međutim za Petra Orlandića, koji je i ovog leta kuburio sa povredom,  najvažnije je da je zadržao kontinuitet kada je reč o prvenstvenim mečevima. Dva puta je pogodio mrežu tima iz Surdulice i zaokružio bilans od pet golova na četiri meča.  Računajući te četiri utakmice dolazi se do podatka da Orlandić postiže gol na svakih 28. minuta. Statistika je definitivno na njegovoj strani...

Od dolaska u Crvenu zvezdu Orlandić je postigao devet golova.

(Foto Star Sport)

 


tagovi

SuperligaSrbijaPetar OrlandićEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara