""
""

Novi Vardi stiže u Vest Hem za 14.500.000 evra! Ruke trlja i Ročdejl, jer dobija - 4.350.000!

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.17. | 09:57

Lajpcig otpao, Čekićari dobijaju kvalitetno pojačanje u ofanzivnoj liniji

Filmska životna priča Džejmija Vardija tresla je ostrvski fudbal i postala zvezda vodilja svakog sportiste u nameri da se sam izbori za svoje ime i dotakne zvezde. Sada će ostrvski fudbal dobiti novu „Vardijevsku priču“, jer će Vest Hem u narednim danima zaključiti veliki transfer Skota Hogana iz Brentforda! Napadača koji je pre samo četiri godine igrao sedmu ligu, a uprkos tome što je imao pauzu od 19 meseci zbog teške povrede ligamenata kolena, vratio se jači nego ikad i zavredneo ozbiljnu pažnju klubova iz elitnih takmičenja. 

Izabrane vesti

Vest o Hoganovom prelasku u Vest Hem preneli su gotovo svi engleski mediji, a obeštećenje koje će Čekićari morati da izdvoje iznosi čak - 14.500.000 evra. Međutim, taj novac neće otići samo na račun Brentforda. Jer, kada je engleski drugoligaš kupovao Hogana iz Ročdejla u julu 2014. godine za gotovo 1.000.000 evra, obavezao se i da će trećeligašu proslediti i 30 odsto od sledeće prodaje. Verovatno ni sami članovi uprave Brentforda nisu bili svesni da će Hogan doživeti ovakav uspon u karijeri. 

Vardijevska bajka: Pre četiri godine u sedmoj ligi, pa pauza od 19 meseci - Lajcpig sada nudi 17.000.000!

Jer, na 26 utakmica u svim takmičenjima ubeležio je 14 golova i treći je strelac Čempionšipa, iza Brajtonovog strelca Glena Marija (15) i Njukaslove vedete Dvajta Gejla (19). Tako je zavredneo pažnju najprijatnijeg iznenađenja nemačkog fudbala, Lajpciga. Ali, Hoganu se ne odlazi iz Engleske, pa je tako propao veliki transfer u Bundesligu. 

Vest Hem se poslednjih dana nalazio u ozbiljnom problemu, pošto je nekoliko klubova odbilo ponude Slavena Bilića za njihove igrače. Počev od Čelsija i Mitšija Bačuajija, preko Sanderlenda za Džermejna Defoa i Hala za Roberta Snodgrasa, do Stouka za Glena Džonsona. U međuvremenu Čekićari su pokucali i na vrata Sautemptona, gde su se raspitivali za zdravlje Šejna Longa, dok je gotovo završen transfer velikog promašaja, Sofijana Fegulija, u Romu. 

Ostrvski mediji osvrnuli su se i na stanje Dimitrija Pajea, koji navodno više ne može da provede ni dan u Vest Hemu i želi transfer što pre. Podsetimo, Olimpik iz Marselja je već stupio u kontakt i spremio između 30.000.000 i 40.000.000 evra za svog bivšeg igrača, ali u Vest Hemu pokušavaju da nagovore francuskog reprezentativca da ostane, kako bi zajedno pokušali da spase sezonu. 

Ali, prva lasta koja doleće u ljubičasti deo Londona mogla bi da najavi bolje dane. 

Sve informacije sa transfer pijace pogledajte u našem dnevnom blogu posvećenom dešavanjima na tržištu, ili klikom na tag ZIMSKI PRELAZNI ROK 2017

(FOTO: Action Images)


tagovi

BrentfordČempionšipEngleskaEvropaPremijer ligaRočdejlSkot Hogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara