"Goran Gogić slavi gol"
"Goran Gogić slavi gol"

OCENE - ZVEZDA: Gogić diskretni heroj derbija

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.11.13. | 20:36

Krneta i Lazić položili ispit, kao i trener Slaviša Stojanović

Goran Gogić slavi golBoban Bajković 7 -  Može se svašta reći u ovom momku, ali niko više ne sme da stavlja upitnik prilikom pomena njegovih golmanskih kvaliteta. Delovao je zrelo, koncentrisano, odisao samopouzdanjem prilikom svakog centrašuta sa strane. Nije bilo dileme da će ukrotiti šuteve sa distance Andrije Živkovića i Predraga Luke.

Marko Vešović 6 – opet je kuburio sa viškom nervoze i manjkom mirnoće. Činilo se da je dobro ušao u utakmicu, ali je kao krava muzara koje šutne kofu punu mleka pogrešio za slobodan udarac Miloša Jojića. Imao je još jednu opasnu poprečenu loptu. Sterilni crno – beli to nisu znali da kazne.

Izabrane vesti

Jovan Krneta 7 – ne treba ga katapultirati u fudbalsko sazvežđe, ali ovo je bila partija koja bi definitivno mogla da promeni karijeru ovog tihog momka i pomogne mu da u miru radi na svom napretku. Ispao iz voza samo kada je morao da koristi ruke kako bi zaustavio Jojića. U ostalim momentima nije bio ni blizu kiksa. Delovao hladnokrvno, demonstirao da mu okovi prošlosti nisu vezali noge.

Darko Lazić  7 – dozvolio Kojiću dobru poziciju u završnici prvog poluvremena. Partija iznad svih očekivanja, dokazao je da bi Zvezdina odbrana u budućnosti morala da počiva na njegovim kvalitetima. Dobro postavljen, pravovremenim klizećim startovima  u začetku je gušio napade crno–belih. Debitant koji  je položio ispit i zbog toga što je prpofesionalno zaustavio napad crno–belih u nadoknadi vremena.

Nikola Mijailović 7– prilikom prvog pokušaja driblinga Andrije Živkovića pokazao autoritet. Imao savetodavnu ulogu u poslednjem bedeme ispred Bobana Bajkovića. Oduzeo nekoliko čistih lopti, miran u situacijama "jedan na jedan". Nije mnogo filozofirao, bio je ono što morao da bude i u nastavku sezone - oslonac neiskusnim kolegama

Goran Gogić 7,5 – jedan od diskretnih heroja večitog derbija. Teško je uz njegovu igru lepiti neke velike epitete, ali je prljav posao u maneveru odradio skoro pa savršeno. Pokupio sve ničije lopte, pravovremenim startovima skraćivao povremene "kratere" između linija Zvezdinog tima. Prebio je direktne čuvare na "finjaka". Visoki vezista je bio u derbi "mrtvakuši" blago Slaviše Stojanovića, rasteretivši rovitog Miloša Ninkovića, ali i štoperski tandem Krneta - Lazić.

Nenad Milijaš 6,5 do 83 – kapiten se podredio kolektivu. Bioje više ispomoć "rovokopaču" Gogiću nego ideologu Zvezdine igre Milošu Ninkovića. Kapitenski je izgulio kolena prilikom bezbroj klizećih startova. Solidnu izveo slobodnjak koji je prethodio golu, imao još jedan ozbiljan dalekometan hitac. "Izdušio" je na terenu.

Miloš NinkovićMiloš Ninković 7 – njegova "štikla" pred kraj prvog poluvremena ukrasila je sadržajno vrlo, vrlo siromašan derbi. Međutim, nije to bio siže partije bivšeg reprezentativce Srbije. Bio je trenerova produžena ruka na terenu, pomerao linije tima, udeljivao savete mlađim saigračima... Pokazao je da je i sa zaštitnom kacigom klasa za ovdašnje uslove. Zvezda je dobar deo meča čuvala loptu u sefu Miloša Ninkovića koji je uvek tražio najjednostavnija rešenja. Poturi glavu i šutirao ka golu Partizana priliku greške Obradovića. Englezi bi rekli: "Rispekt".

Nejc Pečnik 6,5 – imao je mnogo zadataka u defanzivi kao i drugo Zvezdino krilo Filip Kasalica. Morao je da bude čvršći u duelima, pošto je u pozicionoj utakmici bilo jasno da ovo neće biti njegovo kreativno veče. Utisak popravio prebacivanjem lopte kroz noge Vojislavu Stankoviću posle karakterističnog driblinga. Bespotrebno dobio žuti karton.

Filip Kasalica 6,5 – najznačajniji igrač u postavci Slaviše Stojanovića. Bez konkretnog učinka, nije ovog puta bio streptomicin za crno–bele, ali taktički bezgrešan. Opteretio je već na početku meča Obradovića, konstantno tražio dubinu što je i Zvezding strateg želeo uvrstivši ga u prvu postavu na uštrb Dragana Mrđe. Bio je u dobroj "konekciji" sa Nikolom Mijailovićem i čuvao mu leđa po ulasku Predraga Luke

Abiola Dauda 6 do 87 – bez pravih lopti i bez ozbiljnije šanse. Bio u senci dvojice čuvara. Jedini njegov greh se sastoji u tome što nije bio agresivniji u nameri da isprovocira grešku Stankovića ili Ostojića.

Filip Mladenović od 83 – malo vremena za konkretan učinak

Dragan Mrđa od 87 – bez šanse za malo vremena

Vukan Savićević od 90 – upisao derbi prvenac

Trener Slaviša Stojanović 6,5 – do sinoć se osećao kao da su ga prokleli Gali i da mu se nebo srušilo na glavu. Od danas će moći lakše da diše, jer je dobio ono što je hteo. Sa Daudom kao jedinim napadačem, i vrednim krilima Pčenikom i Kasalicom bivši selektor Slovenije konačno je predvodio stabilan i kompaktan tim. Imao je sreću da u "italijanskom derbiju" suparnik napravi prvu grešku, ali to ne može da umanji podatak da je Zvezda ostavila Partizan bez šanse iz kategorije stopostotnih.

Na dušu mu ide to što je Zvezda u drugom poluvremenu bila previše diskretna. Možda je mogao da demonstrira trenersku dalekovidost i oseti gde je visoko postavljena odbrana rivala najranjivija. Ako ništa drugo produžio je mandat u Ljutice Bogdana, nagovestivši da za dosadašnji rezultatski podbačaj nije apsolutni krivac.


tagovi

145. derbi145. večiti derbiFK Crvena zvezdaGoran GogićSlaviša StojanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara