""
""

OCENE: Lukač je ponovo bio najbolji! Šta se dešava sa Aksentijevićem i zašto je grešio Ivanov?

Vreme čitanja: 5min | sre. 31.07.13. | 23:00

U poslednjoj liniji zadovoljili Milan Obradović i Nikola Gulan, Partizanov trener Rašović imao dobre ideje na sredini terena, ali je Saša Ilić igrao na pogrešnom mestu

Ima Partizan aktivan rezultat posle „prvog poluvremena“ dvomeča sa Ludogorecom, mada teško da su crno-beli zadovoljni posle gostovanja u Razgradu. Propustili su lepu priliku da već na teritoriji Bugarske naprave odlučujući korak ka završnoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona i za šest dana će morati da jure zaostatak.

A ko je tome kako doprineo pročitajte u analizi MOZZART Sporta.

Izabrane vesti

Milan Lukač 7,5 – Ovo je već treća uzastopna utakmica na kojoj spašava Partizan. Da njega nije bilo verovatno bi crno-beli pretrpeli teži poraz. Imao je samo jedan propust, prilikom drugog gola Ludogoreca, kad je istrčao van šesnaesterca i rizikovao da startom nad Aleksandrovim zaradio isključenje, ali je posao kad je reč o odbranama odradio vrlo dobro. U skladu sa zahtevima šampiona države. Spasao dva gola! Svaka čast!

Nikola Aksentijević 5 –  prema svim fudbalskim kriterijumima desni bek je ponovo bio jedan od lošijih na terenu. U prvom poluvremenu igrači Ludogoreca „namirisali“ su da bi trebalo da napadaju baš po njegovoj strani i samo zahvaljujući Obradoviću još tad Partizan nije primio gol. Početkom drugog dela Aksentijević je „zaboravio“da isprati Marselinja i najviše je odgovoran za izjednačujući gol. Bio je neodlučan i neubedljiv.

Milan Obradović 6,5 – Tačno je da je Partizan primio dva gola, mada je isto tako jasno da je dobio štopera za kakvim je vapio još od penzionisanja Mladena Krstajića. Miran, koncentrisan, odlučan, iskusan da se postavi, preuzme odgovornost pokazao je kako se igraju mečevi velikog uloga. Od njega bi i Ivanov imao svašta da nauči.

Ivan Ivanov 5,5 – Jedna od najlošijih partija Bugarina u u poslednje dve godine. U prvom poluvremenu je nekako i prikrivao propuste, u drugom je bio neodlučan (krivac kod gola za preokret), nespretan (pravio prekršaje u opasnoj zoni), i nervozan (dobio karton). Imao je i nekoliko solidnih intervencija, daleko od prepoznatljivog stila.

Nikola Gulan 6,5 – Pokazao kako bi trebalo da igra levi bek evropsku utakmicu. Možda je samo u početku odavao utisak da nije „u meču“, ali kako je vreme odmicalo postajao je sve sigurniji i odlučniji. Dosta dobro je zatvarao napade Ludogoreca po desnom krilu, a protok onih lopti koje su s boka stizale u šesnaesterac morali su ranije da zaustavljau vezisti.

Saša Marković 6,5 – Postigao je gol, za požrtvovanost i niz uklizavanja zaslužuje čestitke, ali su mu se opet potkrale greške u odbrani, pa su Bugari lako osvajali loptu i transforimisali se u napad.

Saša Ilić 6 – Navikli smo da kapitena Partizana gledamo u mnogo boljim izdanjima od večerašnjeg. Dosta se trošio u odbranio, za napad nije imao snage, jer je bio žrtva taktičke odluke da igra na mestu zadnjeg veznog. Svima je jasno da tu pruža daleko slabije partije nego kad je bliži golu. Presekao je dosta napada, oduzeo desetine lopte, međutim, u napadu ništa vredno pomena nije učinio.

Miloš Jojić 5,5 – igrao je na mahove, bilo je trenutaka kad je nagoveštavao potencijal i gurao loptu napred (po tome odudara od većine Partzanovih fudbalera), međutim i onih kad potpuno zabrlja. Jedan takav koštao ga je crvenog kartona, bespotrebno je stvorio problem Rašoviću sličan onome koji je Babović napravio Aleksandru Stanojeviću u Genku, kad je sudio takođe Grk Kukulakis.

Nikola Ninković 6 – Daleko od nivoa kakav bi trebalo da ima vezista Partizana zadužen za osmišljavanje akcija, ali isto tako daleko bolji od Malbašića zbog kojeg je morao prethodnu utakmicu da presedi na klupi. Nekoliko puta pokazao da ga vredi „čekati“, mada bi za dobro ekipe morao nekad i da proigra napadače, a ne sam da završava akcije.

Petar Grbić 6,5 – Čuči u ovom momku raskošan potencijal, videlo se nekoliko puta da ima kvalitet za Partizan, ali nije još fizički spreman i to ga sprečava da napravi višak, predribla, uđe u šansu. Igrao je dobro do polovine prvog poluvremena, ali taj period dok nije nije nestalo snage morao je da iskoristi da bar jednom da zapreti.

Marko Šćepović 6 – Popravio se u odnosu na meč sa Širakom, upisao asistenciju Markoviću, imao još nekoliko situacija za koje se sam izborio, dok mu se kao propusti mogu brojati nedovoljna spretna završnica i utisak da je bar jedno izvođenje slobodnog udarca mogao da prepusti Jojiću.

Erik Đemba Đemba 6,5 – Biće to veliko pojačanje Partizana. Kamerunac je odigrao na kartu iskustva i pokazao starosedeocima u Partizanu kako im se ništa neće desiti ni ako gurnu loptu napred. A on je zadnji vezni!? Jedina mu je mana što kažu da u ovom trenutku nema snage za celo meč. A crno-belima je porebna takva agresija kakvu je nekadašnji prvotimac Mančester junajteda pokazao.

Filip Malbašić 5 – proveo pola sata na terenu, bez uticaja na igru. Niti je promenio ritam Partizana u napadu, niti je sprečavao akcije Ludogoreca u začetku.

Nemanja Kojić – neocenjen, malo je vremena proveo na terenu da bi o njegovom učinku moglo da se sudi

Vuk Rašović 7 – Ako mu se može prigovoriti za izbor stareta i slabu igru protiv Širaka, onda je u Razgradu pokazao da ima viziju i jasan plan i da ne podleže uticajima. Tako je nespremnog Đemba Đembu ostavio na klupi, što se pokazalo dobrom odlukom, jer da je Kamerunac počeo meč, Saša Marković bi izgubio mesto startera, pa se postavlja pitanje ko bi postigao gol nade za Partizan. Popunio je vezni red i imao dobru ideju da petorica fudbalera pritiskaju Ludogorec u početku napada i u dobrom delu utakmice to je imalo prođu. Odabir Gulana za levog beka pokazao se kao pogodak, jedino nije jasno zbog čega Saša Ilić u 35. godini mora da se „kida“ na mestu zadnjeg veznog gde, ruku na srce, nije koristan kao iza špica. Kapitenu je mesto u najisturenijem delu veznog reda i ukoliko tako zaigra u revanšu, a Ninkovića pomeri na bok, kao što je radio na pripremama, možda Parni valjak i nadokandi zaostatak.

 

(FOTO: Star sport, partizan.rs)

 


tagovi

Ivan IvanovLiga šampionaLudogorecMilan LukačNikola AksentijevićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara