""
""

OCENE - CRVENA ZVEZDA: Vijeira i Ruiz nisu pokazali ništa, kad bi Kanga mogao sam sebi da asistira…

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.16. | 00:01

Samo jedan stranac zaslužio prelaznu ocenu, vezni red podbacio

Fiip Manojlović 6,5 - Na njegovu žalost ili sreću najrealnije je da je ostao neocenjen u derbiju. Mogao je paradom samo da ulepša pogodak Leonarda. Bio je to jedini udarac rivala koji je išao u njegov gol. Jedinu zamarku predstavlja podatak da je morao autoritatvnije da komanduje odbranom u samom finišu kada su crveno-beli gubili niti u poslednjoj liniji. Ako već mora ocena za debitantskih 90 minuta, onda 6,5.

Izabrane vesti

Marko Petković 6 - Možda i najbolja partija nekadašnjeg reprezentativca u večitim derbijima. Oduzeo pregršt loptu i duelima jedan na jedan. Oslonjen na pomoć Slavoljuba Srnića lako je rešavao krizne situacije u povoju. Baš kao i Ristić bilo ga je suviše malo na drugoj strani terena. Tačnije dva puta...

Damjan Le Talek 5,5 - Sve što je kvalitetno radio do 89.minuta prosuo je lošom postavkom prilikom gola Leonarda. Tačnije ni sada se ne zna gde je i šta radio iskusni Francuz u tom trenutku. Do tada je bio je perfektan posebno u skok igri. Međutim, pamti se poslednji utisak.

Aleksandar Luković 5,5 - Da je ostao nerešen rezultat verovatno bismo sad pisali da je kapiten Crvene zvezde odigrao utakmicu sezone. Imao je povremeno problema sa Đurđevićem, ali nije curelo Zvezdi po centrali… Ključnu grešku je napravio u trenutku kada je zakasnio da napravi ofsajd prilikom pasa Saše Ilića koji je prethodio golu, mada i Le Talek snosi krivicu jer ga je ostavio na cedilu.

Mihailo Ristić 6 - Sakrio je potencijal saigrača iz mlade reprezentacije Nemanje Mihajlovića. Mnogo više problema imao sa Alenom Stevanovićem, ali se može reći da je položio ispit. Minus mu predstavlja činjenica da je za 90 minuta imao samo jedan ofanzivni izlet i tada je ostavio “rolnu” Vijeiri.

Marko Poletanović 5,5 - Kada se igra ovako pozicioni derbi od zadnjeg veznog se očekuje da bude bar tasić na vagi. Bivši prvotimac Vojvodine to nije bio. Baš kao i 90 posto aktera derbija uokvirio se u vrlo, vrlo prosečnu partiju. Malo se ponavljao, a još manje igrao u napred. I kada je imao brisan prostor ispred sebe nije bio ispoštovan.

Mičel Donald 5,5 - Prosečna partija... Morao je da bude prava ispomoć Gejloru Kangi u ofanzivi. Koncentrisao se na defanzivne zadataka, kupio ničije lopte... Niti je bio slaba karika, niti prevaga...Nije bilo ni njegove prepoznatljive agresije, uokvirio se u slabu derbi predstavu.

Gelor Kanga 6,5 - Za Crvenu zvezdu bi možda najbolje bilo da reprezentativac Gabona može da se fotokopira i da u nekom naučno- fantastičnom prizoru sačekuje sopstvene dijagonale. Ima tu konstantnu boljku da previše hoće, ali razlika između Kange i ostalih prvotimaca Crvene zvezde je što omaleni vezista igra direktan fudbal. Sve je je u igri gostiju počinjalo i završavalo se od njega. U nastavku se umorio.

Slavoljub Srnić 6 (do 85.) - Još jednom smo videli zašto je brzonogi Šapčanin blago svakog trenera. Taktički je odigrao savršenu utakmicu. Ispunio sve zadatake, uvek spreman za ulogu u defanzivi. Nije mu se desilo da zaboravi igrača. Za bolju ocenu trebalo je da odigra direktnije fudbal u ofanzivi...

Džon Ruiz 5 - Ušao totalno dekoncentirsan u utakmicu o čemu svedoči olako dobijen žuti karton koji je kasnije mogao skupo, skupo da ga košta. Igrao na mahove, a činilo se da ima dovoljno prostora da iskoristi brzinu. Postao je donekle opasniji kada je počeo da demonstrira ulaske u sredinu. Nedovljno za stranca.

Ugo Vijeira 5 (do 70.) - Rečju - nevidljiv. Teško je trčao, verovatno je i povreda uticala na stelt partiju Zvezdinog Portugalca. Čekao je i čekao ubitačnu loptu od Kange, ali nje nije bilo. Izdagao je ubilački instinkt početkom drugog poluvremena kada je dobio savršen povratni pas od Mihaila Ristića. Nije mogao sam u špicu.

IZMENE

Srđan Plavšić (od 70.) - Donekle uneo živost. Međutim, malo vremena za konkretan učinak.

Dušan Anđelković (od 86.) - Malo minuta za ocenu.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijaSlavoljub SrnićFK PartizanoceneMihailo RistićMičel DonaldMarko PoletanovićMarko PetkovićGelor KangaFilip ManojlovićDžon RuizDamijan Le TalekFK Crvena zvezdaAleksandar Luković152. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara