"Klaudiju Vojkulet"
"Klaudiju Vojkulet"

Očisti kopačke majstoru! Munja iz 86. minuta primakla Targu na dva koraka od cilja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.05.15. | 22:06

Klaudiju Vojkulet slomio čvrst otpor Petrolula – 1:0

Klaudiju VojkuletU Bukureštu su se nadali da će gromovi udariti u Transilvaniju i da će se Targu Mureš konačno uplašiti konačnog trijumfa i početi da štuca tamo gde bi istinski veliki klubovi prošetali. Ali Liviju Ćobotarijaru izgleda je uspeo da u glave pulena usadi šampionske ideje, pa je u poslednjem današnjem meču 32. kola Lige 1 sevnula samo munja Klaudija Vojkuleta kojom je Targu srušio Petrolul i primakao se na dva koraka od krajnjeg cilja – 1:0.

Kidisali su domaći još od prvog minuta na protivnički gol, ali činilo se da je Brazilac Pešanja začarao mrežu gostiju. Jedna za drugom sve mukom stečene prilike odlazile su u nepovrat. Sve do tog 86. minuta kada su u Steaui verovatno već razmišljali kako će da uz šampanjac proslave povratak na prvo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Avaj. Vojkulet je zamislio drugačiji scenario i u 86. minutu utakmice odapeo strelu sa nekih 25 metara, a lopta je – kao da joj je to bila sudbina – nepogrešivo završila u suprotnom uglu Pešanjovog gola. Kakav gol! U kako važnom trenutku. Senegalac Usmen N’Doje ima 37 godina, ali je bio impresioniran poput dečaka, pa je saigraču očistio kopačke.

Targu Murešu sada su preostala samo još dva stepenika na putu ka tituli, a čini se da bi onaj najredni mogao da bude presudni, pošto će u 33. kolu protivnik biti četvrtoplasirana Astra i to na strani. Za kraj sezone fenjeraš Ocelul. Steaua koja je sada ponovo bod iza Targua, ima još teži raspored i susrete sa Botošanijem kod kuće i Jašijem na strani. Ali ne pita se Steaua. Transilvanija sanja čudo.

Liga 1 - 32. kolo:

Petak:

Botošani - Panduri 1:1 (1:1)
/Aksinte 31 - Kordoš 24/

Dinamo - GAZ Metan 1:1 (0:0)
/Grozav 82 - Zaharija 90+3/

Subota:

Jaši - Kluž 0:3 (0:1)
/Tade 31 penal, 81 penal, Jakoliš 55/

Brašov - Steaua 2:3 (2:1)
/Toska 9 autogol, Cira 29 autogol - Tanase 17, Ruseseku 70, 77/

Targu Mureš – Petrolul 1:0 (0:0)
/Vojkulet 86/

Nedelja:

15.00: Konkordija – Vitorul
17.30: Ocelul – Čahlalul
20.00: Rapid - Krajova

Ponedeljak:

19.30: Univer. Kluž - Astra

(FOTO: Action images)


tagovi

Targu MuresRumunijaPetrolulLiga 1Klaudiju VojkuletEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara