""
""

Od Mesija sa Balkana do teških januarskih dana: Alen Halilović se vraća u Primeru

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.17. | 09:48

I to na pozajmicu

Kad jer prelazio iz Dinama u Barselonu, na dres su mu „prišili“ nadimak - Mesi sa Balkana. A Alen Halilović (20) ne samo da nije stigao da odigra zvaničan meč sa Argentincem, niti da se zadrži u katalonskom gigantu, već su mu po svoj prilici odbrojani dani i u Hamburgu, koji se bori za opstanak u Bundesligi.

Klub sa severa Nemačke traži način da se što je pre moguće reši hrvatskog veziste, plaćenog letos čak 5.500.000 evra. Sadašnji trener Markus Gizdol, kao i njegov prethodnik Bruno Labadija, izuzetno su nezadovioljni načinom na koji se hrvatski reprezentativac uklopio u novu sredinu. Kao glavnu manjkavost u njegovoj igri isticano je zanemarivanje defanzivnih zadataka, kažu da ga zanima samo da vuče loptu napred, a to je trend koji se nikako ne dopada Nemcima, pa zato na računaju na Halilovića.

Izabrane vesti

U prilog toj informaciji ide i ona da je na kontrolnom meču protiv Al Nasra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (5:0) Halilović ostao van protokola, što je dodatno podgrejalo informacije da odlazi iz HSV-a. Problem je samo naći kupca u zimskom prelaznom roku, jer malo ko želi da plati ozbiljan novac za fudbalera koji je jesenas odigrao samo šest bundesligaških i jednu utakmicu u Kupu.

Bild piše da je zato u opciji pozajmica. I da se kao zainteresovani klub za Alena Halilovića pominje Valensija, još jedna ekipa kojoj sledi grčevita borba za očuvanje statusa. Prema navodima nemačkih medija, centralni vezista bi ostao na Mestalji do kraja sezone, a u zavisnosti od učinka bi se potom raspravljalo o otkupu njegovog ugovora, oročenog do juna 2020. Haliloviću bi možda i prijao povratak u Primeru, jer je prošle sezone pružao sasvim dobre partiej u dresu Sportinga iz Hihona, kao pozajmljen fudbaler Barsleone.

Podsetimo da je Valensija prošle sedmice završila transfer i mladog reprezentativca Srbije Nemanje Maksimovića i da bi do kraja sedmice trebalo da odluči da li će dosadašnjeg prvotimca Astane povući odmah ili u pogon ubaciti na leto, kad ne bi morala da plaća 300.000 evra obeštećenja.

(FOTO: Action images)


tagovi

Alen HalilovićEvropaHamburgerNemackaPrimeraŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara