Od njega zavisi!

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.10.18. | 14:33

AIK ima priliku da praktično overi titulu

Vreme je za derbi!

Na zatvaranju 27. kola švedskog Alsvenskana koplja ukrštaju AIK i Malme (19,00, Sport Klub 4). Doduše, pitanje je koliko se u ovom trenutku ova utakmica može okarakterisati kao derbi - AIK je prvi na tabeli sa 59 bodova, Malme peti sa 11 manje - ali tim pre biste mogli da porazmislite da stavite ovaj par na tiket. Jeste u pitanju veliki derbi, ali AIK ima meč loptu kada je reč o borbi za titulu. U slučaju trijumfa domaćin bi stekao šest bodova prednosti u odnosu na Norčeping tri kola pre kraja. Ovakav zicer se ne propušta ako želite da se okitite šampionskom titulom. Istina, Malme je bez poraza na prethodnih pet susreta.

Izabrane vesti

AIK je okupio zanimljivu ekipu. Tu je Henok Goitom (34), nekada veliki švedski talenat, a i pamtimo ga iz okršaja mladih reprezentacija Švedske i Srbije i Crne Gore. Nosio je dresove Udinezea, Almerije, Mursije, Valjadolida i Hetafea, obreo se i u San Hozeu u Sjedinjenim Američkim Državama. Dosad je dao 12 golova, treći je najbolji strelac lige i svakako se navijači AIK-a najviše uzdaju u njega večeras. U prvom mandatu u AIK-u dao je 39 golova na 93 utakmice. 

Tu su i Tarik Eljunusi (došao iz Olimpijakosa, suspendovan za večerašnji okršaj), stariji rođak Mohameda Eljunisija iz Sautemptona, potom Enok Kofi Adu (takođe suspendovan), nekadašnji vezista Nice, Nordsjilanda, Briža, Ahisara, Malmea...  Za AIK brani srpski golman Budimir Janošević, koji je u Srbiji bio član subotičkog Spartaka, Vojvodine, Jagodine, Teleoptika, Rada i Čukaričkog, a sjajnu sezonu u Bromapojkarni, sa kojom je ušao u elitni rang, naplatio je prelaskom u redove AIK-a.

Tu je i Aleksander Milošević, Šveđanin srpskog porekla, kao i nekoliko Južnoamerikanaca (Čileanac Stefan Silva branio boje Palerma) te Deni Avdić, poreklom iz Bosne i Hercegovine, bivši napadač Verdera, AZ Alkmara, Brendbija i Zvolea. Sebastijan Larson je još jedno zvučno ime, nekada igrao za Arsenal, Hal, Sanderlend i Birmingem.

Nemojte zaboraviti ni drugoligaše. Možda nisu toliko atraktivni, ali mogu da budu i te kako isplativi. Uverili smo se u to "mali milion" puta. 

Iako je Jefle zakucan za dno tabele, daleko od toga da je Norbi izraziti favorit, tim pre što je primao bar jedan gol na 13 prethodnih mečeva u drugoj ligi. Na gostovanjima skoro dvaput u proseku vade loptu iz mreže. Na devet od poslednjih 13 mečeva primili su najmanje dva gola. Dakle, oprezno sa dvojkom.

Ali, ako ne može dvojka, mogu golovi. Jer i Jefle u proseku prima skoro dva gola po meču, a kapitulirao je makar dvaput na osam od 11 prethodnih mečeva kod kuće. Dodajmo i ovo -  tip 3+ zaokružen je na sedam od devet poslednjih gostovanja Norbija u ligi, a gosti su uspeli da postignu bar dva pogotka na četiri od šest proteklih mečeva u Superetanu.

Takođe, imajte na umu i da zbog suspenzija Jefle na ovom susretu ne može da računa na prvog golmana i najboljeg strelca. Ne verujemo da vam imena znače, ali tek da pomenemo, reč je o Avgustu Strembergu i Adamu Bergmarku Vibergu, strelcu osam golova za Jefle.

Kada je reč o okršaju Jenčepinga i GAIS-a, možda biste mogli da porazmislite o nerešenom ishodu na poluvremenu, jer je ovaj tip zaokružen na svih pet prethodnih gostovanja GAIS-a u ligi. 

Ako ne ova opcija, onda sa kecom svakako vredi probati. 

GAIS je slavio samo četiri puta na 25 prethodnih gostovanja, odnosno samo jednom na osam poslednjih mečeva na strani. Pritom, Jenčeping je bio bolji od današnjeg protivnika na pet od šest poslednjih susreta u Superetanu. 

ŠVEDSKA 1 - 27. KOLO: 

Ponedeljak

19.00: (2,40) AIK (3,00) Malme (3,05)

ŠVEDSKA 2 - 28. KOLO:

Ponedeljak

19.00:  (2,90) Jefle  (3,30) Norbi (2,30)
19.00:  (2,20) Jenčeping  (3,25) GAIS (3,15)

Utorak

19.00:  (1,95) Ergrite  (3,35) Varberg (3,70) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Screenshot


tagovi

AIKMalme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara