""
""

Od svih, baš - Iguain! Pipita “sin Brut” o’ladio Napoli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.16. | 22:37

Ali Napolitanci najviše mogu da se ljute na svog beka

Pevali su mu Napolitanci tri godine, uzdizali ga do status božanstva, a večeras im je presudio. Kakav je potez Juve napravio kada je Napoliju preoteo Gonzala Iguaina, najbolje se videlo večeras u okršaju pomenutih rivala. Golom Gonzala Iguaina, Juve je slavio u derbiju protiv najozbiljnijeg rivala sa 2:1 i odlepio se od Napolitanaca na sedam bodova razlike.

Izabrane vesti

Nije Juve drigao ništa posebno, ali i to je odlika velikih timova. Odigrao je sasvim dovoljno da ohladi euforiju Napolitanaca i ubije im nade o pobedi koja bi zakomplikovala situaciju u Seriji A. A od svih Juventusovih ljudi baš je Pipita Iguain presudio Napolitancima koji više ne mogu očima da ga vide.

Alegri je ostao veran 3-5-2 sa Mandžukićem umesto povređenog Dibale uz Pipitu. Lihtštajner je opet dobio prednost pre Danija Alvesa, a na klupi su ostali i Kvadrado, Markizio, Lemina… Kod Napolitanaca je Sari gurnuo Mertensa na "lažnu devetku" umesto povređenog Milika i suspendovanog Gabijadinija, dok je Dijavara dobio prednost umesto Žoržinja. Maksimović je opet ostao na klupi, a partner Kulibaliju u srcu odbrane je bio Vlad Kirikeš.

Prvo poluvreme nije donelo nijednu pravu šansu, a najzanimljiviji detalj je bila povreda Đorđa Kjelinija kojeg je zamenio Kvadrado i Lihtštajner je prinudno morao da pređe u štopersku trojku.

Ako je prvo poluvreme bilo dosada, onda je drugo u potpunosti opravdala očekivanja. Očajnom intervencijom posle kornera, bek gostiju Fauzi Gulam je vratio loptu u svoj peterac i asistirao Leo Bonućiju koji nije propustio poklon. Ali Juventusova tvrđava se uti[ala samo četiri minuta kasnije. Fenomenalnom asistencijom, Insinje je pronašao Kaljehona koji majstorski vara Bufona za izjednačenje u 54. minutu. Napolitanci su dobili krila i imali odličnu priliku pet minuta kasnije za totoalni preokret. Ali Hamšik je baš loše izneo kontru, prekasno uposlio Kaljehona i ubrzo je stigla kazna.

Još jednom je Gulam loše intervenisao i namestio loptu Iguainu na volej. Pipita je natrčao i zakiucao loptu u mrežu za pobedu. Nije pao u trans već je samo pokazao Napolitancima da se smire. Što su mu ovi sigurno zapamtili...  Napoli je krenuo po novo izjednačenje, imao šansu preko Mertensa u nadoknadi, ali Juventusova odrbana je lagano izdržala sve pokušaje i šampion je potvrdio superiornost na Čizmi.

SERIJA A - 11. KOLO:

Bolonja - Fjorentina 0:1 (0:1)
/Kalinić 31/

Juventus - Napoli 2:1 (0:0)
/Bonući 50, Iguain 70 - Kaljehon 54/

Nedelja:
12.30 Atalanta – Đenova
15.00 Krotone – Kjevo
15.00 Empoli – Roma
15.00 Lacio – Sasuolo
20.45 Sampdorija - Inter

Ponedeljak:
19.00 Udineze – Torino
21.00 Kaljari - Palermo

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaGonzalo IguainHoze KaljehonItalijaJuventusLeonardo BonučiNapoliSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara