"Zagorčić će imati sve igrače na raspolaganju"
"Zagorčić će imati sve igrače na raspolaganju"

Olakšanje na Karađorđu – svi spremni za Češku

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.08.15. | 14:08

Lakše povrede muče nekoliko prvotimaca, ali svi bi trebalo da budu spremni za četvrtak i susret protiv Viktorije iz Plzenja

Zagorčić će imati sve igrače na raspolaganjuNavijači su se zabrinuli. Vest je bila da su Nino Pekarić i Ognjen Ožegović posle povreda zadobijenih u derbi pobedi nad Partizanom pod znakom pitanja za prvi meč sa Viktorijom iz Plzenja u plej-ofu Lige Evrope. Trener Zlatomir Zagorčić ipak kaže da nema razloga za paniku.
"Ima zdravstvenih problema, ali sve su to povrede lakše prirode. I kod Pekarića i kod Ožegovića. Pa i Mića Ivanić se žali na neke bolove, ali sve će to biti u redu. Dali smo igračima vreme da se odmore i nadam se da će svi konkurisati", smireno će Zagorčić za MOZZART Sport.

Kad smo već na vezi da popričamo malo o tom predstojećem duelu. Odmah posle žreba rekao je Zagorčić da će pozvati Slavišu Jokanovića, koji je sa Makabijem iz Tel Aviva izbacio Plzenj iz kvalifikacija za Ligu šampiona i poslao ga na Vošu. Da li je već bilo razgorovora?
"Još se nismo čuli, ali hoćemo sigurno. Želeo sam prvo sam da odgledam taj materijal, da stvorim neku sliku", odgovara Zagorčić.

Izabrane vesti

Pa da čujemo utiske? Laika bi mogao da prevari podatak da Plzenj već četiri utakmice ne zna za pobedu. Izgubio je od Dukle sa 0:1,  ma kod kuće od Jokanovićevog Makabija sa 0:2, a zatim su se nadovezavali remiji sa Slovackom i Teplicama (oba puta 2:2).
"Jeste tako, ali nemojmo da se zavaravamo – ozbiljna je to ekipa!", upozorava Zagorčić i pojašnjava.
"Agresija je nešto što je najviše karakteriše. Čvrsti su, discplinovani, nisu slučajno u poslednjih pet godina osvojili tri titule prvaka Češk, kao što nije slučajno ni što imaju toliko predstavnika u reprezentaciji Češke. Nema tu mesta potcenjivanju. Samo lud bi to uradio".

A na poslednjoj akciji nacionalnog tima, u junu protiv Islanda, imao je Plzenj čak šest predstavnika (defanzivci Vaclav Prohazka i David Limberski, te vezisti Jan Kopic, Vaclav Pilar, Danijel Kolar i Jan Kovaržik). U proteklih 12 meseci na spisku selektora Pavela Vrbe – čoveka koga su za klupu reprezentacije i preporučili uspesi tokom petogodišnje vladavine u Plzenju – bili su i desni bek Radim Reznik, fudbalera sredine terena Milan Peržela i krilo Tomaš Horava.

Deluje zaista preteće. Ali Zagorčić ne želi da prihvati da je njegova ekipa inferiorna u odnosu na protivnika.
"Sigurno nam neće biti lako, ali ako u toj prvoj utakmici uradimo sve što je u našoj moći da ostvarimo dobar rezultat, a znam da možemo puno, i ostvarimo neki pozitivan rezultat pred revanš u Novom Sadu..."

Nije ni morao da završi rečenicu. Novi Sad sanja debi u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zlatomir ZagorčićFK VojvodinaSuperligaSrbijaPlzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara