""
""

Ol-star VTB lige: Rusi dobili Tim sveta, moćni Patriota ide u garažu CSKA, Lengford se džaba slikao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.17. | 20:46

Letonac najbolje kuca, Ruska haubica pobedila u šturianju trojki, Marković i Anđušić igrali za Legionare

Najbolje što ima košarka na prostorima Rusije i nekoliko okolnih zemalja se danas odkupilo u Sočiju na ol-star meču regionalne VTB lige. Po uzoru na spektakl u NBA ligi, Rusi su napravili zanimljivo košarkaško druženje i pružili zabavu gledaocima. Naravno, ne može to da se poredi sa „zvezdanim vikendom“ NBA lige, ali ljubitelji košarke su mogli da uživaju u atraktivnim potezima...

Izabrane vesti

Vrhunac dana je bio duel između domaći i stranih zvezda VTB lige. U meču sa ukupno 252 poena, na kraju je Rusija savladala „Tim sveta“ sa 131:121. Tim koji je sa klupe prevodio Jevgenij Pašutin je za nijansu ozbiljnije shvatio ovaj meč i više se trudio da pobedi naspram legionara koji su gledali da se što bolje zabave. Treba istaći i da je „Tim sveta“ za koji su igrali naš internacionalci Stefan Marković i Danilo Anđušić, bio lišen usluga svoje najveće zvezde Miloša Teodosića.

Zanimljivije od samog meča je bilpo ko će na kraju završiti kao MVP i ko će dobiti močni ruski džip UAZ Patriota. Pre meča se sa ruskim terencem ftogorafisao Kit Lengford i najavio da dolazi po njega.

Ali mu se plan nije ostvario. Nagrada je otišla u ruke Andreja Voronceviča koji je bio najefikasniji pojedinac meča sa 28 poena. 


Rusija: Voroncevič 28, Šved 27, Kolesnikov 11, Hrijapa 11, Zubkov 8, Voronov 7, Ponkrašov 7, Bikov 7, Monja 2, Hvostov 2, Truškin 1.

Tim sveta: De Kolo 18, Elegar 14, Lengford 16, Blums 18, Minerat 8, Tima 9, Brokhof 5, Parahovski 9, Kejn 10, Marković 6, Anđušić 3, Ročesti 3. 


Pre toga je održano i takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanjima. Zenitova haubica Sergej Karasjov je pobedio u takmičenju trojkaša pošto je u finalu ostavrio ulinak od 23 poena od mogućih 30 i iza sebe ostavio Janisa Blumsa i Rajana Brokhofa.

U zakucavanjima je pobedio Janis Tima iz Zenita koji je osvojio 86 poena i pobedio u finalu Avtodorovog Maksima Koljuškina koji je osvojio šest poena manje. 


tagovi

UNIKS KazanjKit LengfordEvroligaCSKA MoskvaAndrej Voroncevič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara