""
""

Opaki Silverstoun: Vinjales umakao Rosijevom i Markezovom okršaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.16. | 17:57

Posle udesa Lorisa Baza, i ponovljenog starta Meverik Vinjales osvaja VN Britanije! Kal Kračlou je ugrabio drugo mesto nakon opasne bitke Rosija i Markeza

Turbulentno, ludo i opsano je počela Moto GP trka za Veliku nagradu Britanije. Loris Baz, motociklista Avantije gotovo tragično je izleteo sa staze, i doživeo strahovit pad zbog koga je prekinuta današnja trka. Uz njega u incidentu je učestvovao i Pol Espargaro. Na svu sreću, a bar prema prvim slikama sa lica mesta čini se da Baz, kao ni Espargaro nisu životno ugroženi.

Izabrane vesti

Usledio je ponovljen start, motociklisti su napustili boks, s tom razlikom što je u novom pokušaju trka redukovana na 19 takmičarskih krugova. Valentino Rosi je veoma dobro startovao, ali ne tako dobro kao Mevereik Vinjales koji je poveo trku na Silverstounu. Doktor je smesta krenuo u juriš, pa se desilo da je u neverovatnom naletu zbrisao Marka Markeza i dospeo na drugu poziciju. Ipak, u ovim trenutcima ništa nije bilo ni blizu kraja. Usledili su trkački napadi Valentina Rosija na Markeza, uz nemilosrdno uzvraćene nasrtaje španskog asa. Markez je čak dva puta veoma grubo pogrešo, imao kontakt sa Doktorom, ali se nekako ipak našao na četvrtom mestu. Veoma dobri Andrea Janone izgubio je kontrolu nad motociklom, pa je njegovo izletanje sa druge pozicije presudno uticalo na konačan raspored.

Na kraju dobro je reći da će sudijski kolegijum imati pune ruke posla jer čak dva Markezova izletanja sa staze povlače za sobom penalizaciju o kojoj će poslednju reč reći Dorna.

Konačan raspored na kraju Velike nagrade Britanije, ukoliko izuzmemo nedoumicu oko Markezovog plasmana zato u prvi plan ističe fantastičnog Meverika Vinjalesa. Drugo mesto na Silverstounu pripada Kalu Kračlou, treći je Valentino Rosi, dok četvrto mesto pripada Marku Markezu.  Dani Pedrosa je peti, ali je pitanje da li je ovaj rezultat konačan zbog moguće kazne za Marka Markeza. Motociklista dukatija Andrea Doviciozo zauzeo je šeto mesto, dok je Horhe Lorenco tek na osmom mestu.

REZULTATI

1. Maverik Vinjales  (Suzuki) 39:03,559
2. Kal Kračlou (Honda) 39:07,039
3. Valentino Rosi (Jamaha) 39:07,662
4. Mark Markez Spa (Honda) 39:09,551
5. Dani Pedrosa (Honda) 39:09,940
6. Andrea Doviciozo  (Dukati) 39:15,862
7. Aleks Espargaro (Suzuki) 39:20,231
8. Horhe Lorenzo (Jamaha) 39:22,991
9. Danilo Petrući (Dukati) 39:29,177

Piše: Miloš Milić

(Foto: Action Images)


tagovi

VN BritanijeValentino RosiMoto gpMark MarkezLoris BazHorhe LorencoDani PedrosaAndrea Janone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara