""
""

Opet Lion ima strašne klince! Mlade nade i Gurkuf zgazili Sošo (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.08.13. | 22:23

Tim sa Žerlana trijumfalno prošao kroz grad Pežoa uz golove talentovanih Lakazeta i Benzije koji predstavljaju budućnost francuskog fudbala

I dalje radi fabrika talenata u Lionu! Taman kada su neki pomislili da će odlaskom Lisandra Lopeza, klub sa Žerlana imati ozbiljne probleme sa realizacijom, šansu su iskoristili momci „domaće proizvodnje“ i pokazali da je Lion nepresušan izvor talenata.

Izabrane vesti

Mladi napadači Aleksandr Lakazet i Jasin Benzija potpomognuti nešto iskusnijim Gurkufom, Gonalonom i Grenijeom su pokazali da Lion ima izuzetno talentovanu ekipu i da ubedljiv trijumf protiv Nice u prvom kolu nije bio slučajnost.

Sošo je poveo golom Budebuza iz penala, ali je Lion brzo konsolidovao redove i uzvratio. Mladi Jasin Benzija koji je u nedavnom finalu za selekcije do 19 godina proedvodio Francusku u porazu od naših Orlića je izjednačio rezultat posle proigravanja još jednog talenta – Grenijea. Već do kraja poluvremena, Lion je napravio potpun preokret. Benzija je proigrao Lakazeta, a 22-godišnji napadač Francuske pogodio sa ivice šesnaesterca.

Na početku drugog dela igre, Lion je postigao i treći gol i „zatvorio meč“. Kante je napravio grešku, a Gurkuf majstorski pogodio suprotan ugao. 

LIGA 1 – 2. kolo

Petak:
Sošo – Lion 1:3 (1:2)
/Budebuz 4 penal – Benzija 25, Lakazet 44, Gurkuf 49/

Subota:
17.00: Marsej – Evijan
20.00: Bastija – Valensijan
20.00: Nica – Ren
20.00: Rems – Lil
20.00: Sent Etjen – Gengan
20.00: Tuluz – Bordo

Nedelja:
14.00: Monako – Monpelje
17.00: Lorijan – Nant
21.00: PSŽ - Ajačio

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandr LakazetEvropaFrancuskaJasin BenzijaJoan GurkufLiga 1Olimpik LionSošo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara