Bili Šarp
Bili Šarp

Oštrice traže pobedu u Birmingemu nakon 20 godina

Vreme čitanja: 5min | sre. 10.04.19. | 12:59

Norič pobedom želi da se učvrsti na vrhu tabele, londonski derbi na Denu

Svode se poslednji računi u drugom rangu fudbalskog takmičenja u Engleskoj. Do kraja sezone ostalo je da se odigra još pet kola, a možemo već sada reći da će kuvati na sve strane.

Norič se odlepio od ostatka družine i deluje da će biti siguran učesnik Premijer Lige naredne sezone, ali već u borbi za drugo mesto imamo i prvu nedoumicu. Šefild junajted i Lids dele samo dva boda, što bi moglo da se promeni već večeras, ukoliko Oštrice ne izgube na gostovanju protiv Birmingema.

Izabrane vesti

Deluje da Vest Bromvič Albion ne može ni gore ni dole i da će sigurno nastupiti u plej-ofu, ali zato za preostala dva mesta u završnici konkuriše čak devet timova. Bristol i Aston Vila drže pol-pozicije pred poslednjih pet kola i objektivno gledano, nalaze se u najboljoj formi od svih konkurenata za plasman u plej-of Čempionšipa.

Na drugom kraju tabele, samo teorija deli Ipsvič od ispadanja u niži rang, a deluje da će mu se tamo vrlo brzo priključiti Bolton. Za one koji su možda zaboravili, Bolton je nakon prva četiri kola imao tri pobede i remi. Delovalo je da bi ove sezone mogli da naprave senzaciju koju niko nije prognozirao... Ispostavilo se, međutim, da je to samo bio kratak blesak, pa je ovaj tim iz kola u kolo samo sve dublje išao u ponor.

Poslednjeg kandidata za put dole treba tražiti među ekipama Roterama, Redinga, Milvola, Vigana, pa čak i KPR-a i Birmingema, koji je doveden u nezgodnu situaciju nakon oduzimanja bodova zbog kršenja pravila oko finansijskog fer-pleja.

Upravo će Birmingem igrati možda i najzanimljiviji susret večeras, pošto će ugostiti Šefild junajted koji se bori za direktan plasman u Premijer Ligu. Oštrice dolaze na Stadion „Sent Endruz“ svesne činjenice da će večeras igrati i protiv tradicije koja kaže da je Birmingem dobio poslednja četiri okršaja protiv Šefilda na svom terenu, te da na tri od ta četiri okršaja, Junajted nije postigao nijedan gol. Forma nagoveštava da bi to moglo večeras da se pobedi, pošto Oštrice imaju samo jedan poraz na poslednjih deset okršaja na strani, dok je Birmingem tek u poslednjem kolu prekinuo užasnu seriju od šest vezanih poraza protiv najvećeg Šefildovog konkurenta za put u Premijer Ligu, Lids junajteda.

Statistika takođe kaže da Birmingem nije dobio dve vezane utakmice na domaćem terenu od oktobra 2018. godine, kada je uspeo da veže tri uspeha na svom stadionu. Imaćemo priliku večeras da gledamo i borbu između Bilija Šarpa i Ke Adamsa koji su u samom vrhu liste strelaca druge po jačini engleske fudbalske lige.

Temu Puki

Lider Čempionšipa, ekipa Noriča, večeras ne bi smela da ima nikakvih problema kada bude ugostila Reding. Davljenik će verovatno bodove spasa morati da potraži na nekom drugom mestu, pošto im Kanarinci nimalo ne leže, a raspoloženi Temu Puki će želeti da nastavi svoju golgetersku seriju i na ovom susretu.

Reding nije uspeo da uzme ni bod protiv Noriča na poslednja četiri okršaja, a ako uzmemo u obzir da su žuto-zeleni u odličnoj seriji od pet pobeda na domaćem terenu, nema sumnje da Rojalse očekuje pravi pakao protiv, sasvim sigurno, novog-starog Premijerligaša.

U Londonu nas očekuje duel dva tima od kojih je sada ostalo samo „ime“... Kvins Park Rendžers će gostovati na Denu protiv Milvola u malom gradskom derbiju. Na terenu će sve biti u znaku velike borbe za opstanak i oba tima će pokušati da dođu do zlatnih bodova spasa na ovom susretu.

Deluje da je Milvol u boljoj poziciji pred ovaj susret, pošto je u poslednjih pet mečeva pružio sasvim solidne partije i zabeležio pobede protiv Vest Bromvič Albiona i Birmingema. Sa druge strane, Rendžersi su u katastrofalnoj seriji rezultata na koju se nadovezao i odlazak trenera, Stiva Meklarena, početkom ovog meseca.

Goleadu ne treba očekivati, pošto je najčešći rezultat na susretu ova dva tima upravo 0:0. Na do sada 11 odigranih mečeva, čak sedam puta smo videli nerešen rezultat, a na preostala četiri videli smo po dve pobede KPR-a i Milvola.

Aston Vila će imati sjajnu šansu da nastavi sjajnu seriju kada bude gostovala Roteramu večeras. Slavni tim je u sjajnoj seriji od šest vezanih pobeda kojima je došao na šesto mesto na tabeli, poslednje koje garantuje plasman u plej-of na kraju sezone. Sa druge strane, Roteram je prvi ispod crte i bodovi su im i više nego potrebni, ali je pitanje da li će moći baš večeras da dođu do njih protiv znatno motivisanijeg rivala.

Neće želeti da pogledaju u istorijske knjige večerašnji domaćini, pošto bi tada videli da ih je Vila počistila na svih njihovih pet dosadašnjih susreta. Zapravo, Roteram na tih pet mečeva nije uspeo da nijedan postigne gol protiv Aston Vile. Ako kojim slučajem domaćin dođe do pobede, to će sasvim sigurno biti minimalan trijumf, pošto ove sezone nijednom nisu upseli da ostvare pobedu sa više od jednog gola razlike.

Evandro

Hal će pokušati da dođe do pobede protiv Vigana kojom bi nastavio prodor ka vrhu tabele. Jedini problem je što im večerašnji gosti baš i ne leže, pošto su Tigrovi uspeli da ih pobede samo jednom u poslednjih sedam utakmica. Frejzer Kembel i Ris Burk će se vratiti na teren nakon povreda, pa će Hal biti znatno ojačan pred večerašnju utakmicu.

Za kraj, Brentford će se sastati sa Ipsvičom u meču bez rezultatskog značaja, pošto su domaći ušuškani u sredini tabele i ne mogu se uključiti u borbu za plej-of, dok gostujuću ekipu samo teorija deli od eliminacije. Koliko je Ipsvič loš u poslednjih godinu dana, govori i činjenica da prvi put još od marta prethodne godine traži dva vezana trijumfa, pošto je u prošlom kolu došao do pobede protiv Boltona u gostima, inače prvog nakon 12 kola. Zanimljiv je podatak da se šest od devet poslednjih susreta na kojima je igrao Ipsvič završilo rezultatom 1:1.

ČEMPIONŠIP - 41. KOLO

Utorak
Blekburn - Derbi 2:0 (0:0)
/Rotvel 76, Dak 90+1/

Bristol Siti - VBA 3:2 (3:0)
/Braunhil 2, Vajman 16, Hant 19 - Gejl 47, Rodrigez 74/

Preston - Lids 0:2 (0:0)
/Bamford 62, 76/

Šefild V. - Notinegem 3:0 (0:0)
/Matijas 47, 67 Bojd 58/

Svonsi - Stouk 3:1 (2:1)
/Džejms 23, Van der Horn 40, Mekburni 86 - Meklin 45+3/

Bolton - Midlzbro 0:2 (0:2)
/Flečer 16, 28/

Sreda
20.45: (3,35) Birmingem (3,20) Šefild Junajted (2,25)

20.45: (1,35) Norič (5,00) Reding (9,00)
20.45: (5,10) Roteram (3,70) Aston Vila (1,70)
20.45: (2,15) Milvol (3,35) KPR (3,50)
20.45: (2,20) Hull (3,40) Vigan (3,30)
20.45: (1,55) Brentford (4,20) Ipsvič (6.00)

Piše: Srđan TODOROVIĆ
FotoReuters


tagovi

sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara