Ostrvo se trese - Vil Grig zaustavio moćni Siti, Gvardiola bez šanse da osvoji trofej FA kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.18. | 22:50

Građani celo drugo poluvreme igrali bez isključenog Fabijana Delfa

Šok na Ostrvu! Trećeligaš Vigan je zaustavio mašineriju Pepa Gvardiole, slavio sa 1:0 i izbacio Mančester Siti u petom kolu engleskog FA kupa.

A junak večeri u Viganu bio je Vil Grig. Reprezentativac Severne Irske još jednom je pokazao koliko je nezgodan fudbaler i u 79. minutu je pobegao uspavanoj odbrani Sitija, poslavši žabicu u donji desni ugao.

Izabrane vesti

Bila je to kazna za pomalo letargični i nezainteresovani Siti koji je doduše imao i igrača manje od finiša prvog dela utakmice.

Očekivano, Gvardiolina ekipa je diktirala tempo i dominirala tokom cele utakmice na JJB stadionu, ali je imala mnogo problema u završnicama akcija.

Vigan je, na drugoj strani, bio orijentisan na odbranu i kontranapade, bez obzira na činjenicu da je celo drugo poluvreme imao igrača više.  

Na isteku pola sata prvi je zapretio Fernandinjo, ali je loše šutirao i lopta je otišla preko gola. Pet minuta kasnije probao je i Ilkaj Gundogan, međutim, ni on nije bio dovoljno precizan.

U prvom minutu sudijske nadoknade Serhio Aguero je prevario dvojicu čuvara i došao u situaciju da ugrozi gol domaćina, ali je Kristijan Volton pravovremeno intervenisao.

A samo minut kasnije Fabijan Delf je zaradio crveni karton i ostavio ekipu na cedilu. Bio je to prilično nekontrolisan start veziste Sitija na sredini terena, sudija Tejlor je prvo posegao za žutim, a onda promenio odluku i pokazao crveni karton.

Utisak je da je Tejlor u sličnoj situaciji oštetio Siti nakon starta na Birna na Aguerom koji je takođe delovao veoma opasno i Argentinac je imao sreće što nije prošao sa ozbiljnom povredom.

Aguero je u 73. minutu ponovo bio u dobroj prilici da dovede Siti u vođstvo, ali je Volton još jednom bio na visini zadatka.

A da je bilo dosta tenzije na ovoj utakmici svedoči i snimak ispred svlačionice na poluvremenu koji svedoči o burnoj raspravi Gvardiole i trenera Vigana Dejva Vilana. Srećom, bez fizičkog incidenta.

 

FA KUP - 5. RUNDA

Petak:
Lester - Šefild 1:0
Čelsi - Hal 4:0

Subota:
Šefild - Svonsi 0:0
VBA - Sautempton 0:1
Brajton - Koventri 3:1
Hadersfild - Mančester Junajted 0:2

Nedelja:
Ričdejl - Totenhem 2:2

Ponedeljak:
Vigan - Mančester Siti 1:0 (0:0)
/Grig 79/

(FOTO: Action Images)


tagovi

FA kupPep GvardiolaVil Grig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara