""
""

Ovako ne igraju svetski prvaci: Sivić je, nažalost, nešto promenio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.11.15. | 18:28

Orlići podsetili na izdanja starijih kolega koji su protiv Slovenaca uvek delovali arogantno, jalovo i bezidejno

Ni oni nisu više terapija… Zlatna deca koja su pokorila Evropu i svet počinju da liče na starije kolege iz A selekcije od čije igre se navijačima diže kosa na glavi. Orlići od kojih se s pravom očekuje da budu generacija koja će poništiti minuse Orlova i jednog dana vratiti Srbiju na pristojno mesto fudbalske mape u Evropi danas su naporavili trokorak unazad. U kvalifikacijama za EP 2017. godine gde bi mogli i morali da budu jedni od favorita s obzirom na blistav potencijal, naši mladi reprezentativci su doživeli prvi poraz. Slovenija je potpuno zasluženo slavila 2:0 u Kopru, a mogla je i ubedljivije.

Izabrane vesti

Slab rezultat nije toliki problem, kvalifikacije su tek počele. Treće mesto na tabeli takođe može da se popravi. Ali igra koju su pružili mladi reprerzentativci Srbije otvara ormar sa avetima prošlosti i svim strahovima od srpskog reprezentativnog fudbala.Ako je nedavno protiv Italije, kvalitet protivničkog tima bio argument za rezultat, onda u porazu od skromnih Slovenaca teško može da se nađe opravdanje.

Više se nameće pitanje kako jer Tomislav Sivić uspeo da natera ovu generaciju da igra ovako kako je danas igrala. Šta je to stručnjak skromnog pedigrea i ljubimac FSS promenio u glavama dece koja su najavila da imaju pobednički karakter?

Sve je nekako ličilo na one traumatične utakmice A tima naše reprezentacije koji nikada u istoriji nije uspeo da dobije Slovence (u šest mečeva), a večito ih je potcenjivao. Orlići su delovali baš tako. Jalovo, arogantno i lenjo. Ako je Sivić preneo taj pelcer na Orliće, onda teško našem fudbalu… Veći posed lopte i broj kornera kao izgovori još samo služe u Srbiji. Slovenija je danas sa tek dva posebno talentovana igrača očitala lekciju Orlićima, a Andraž Šporar radio šta je hteo na terenu.

Odbrana u kojoj je Sivić menjao (preselio na klupu golmana Radunovića i štopera Veljkovića) se pokazala kao idealna teritorija da Šporar gazduje po šesnaestercu Orlića. U prvom poluvremenu je promašio četiri dobre prilike, ali je u drugom ipak napisao kaznu Srbiji. Posle kornera i loše intervencije Šaponjića i spavanja Grujića (koji je i protiv Italije loše intervenisao posle prekida), Slovenac je oberučke iskoristio poklon. Mlade vedete Partizana i Crvene zvezde su bile među najlošijim pojedincima na terenu, a teško da se može izdvojiti igrač koji je danas pravio razliku u korist Srbije. Možda golman Čupić... Selektor je pokušao izmenama bez plana da spasi što se spasiti može, ali je Srbija kažnjena još jednim golom Hotiča i u 83. minutu je sve bilo gotovo.

Srbija sada gleda u leđa Italiji i Sloveniji, ima ispred sebe još pet utakmica od kojih je samo Andora lak rival. Ostaje da se nadamo da jedno loše izdanje u Sloveniji samo incident i loš dan koji može da se desi svakom, a nikako matrica za budućnost. Jer ovi momci su više puta među vršnjacima pokazali kakav fudbal igraju i koliko toga lepog fudbalskog poseduju. 

SLOVENIJA - SRBIJA 2:0 (0:0)
/Šporar 61, Hotič 83/

Stadion: Bonifika u Kopru
Gledalaca: 2.500
Sudija: Fabio Versimo (Portugal)

SLOVENIJA (4-4-2): Sorčan - Stojanović, Stanković, Ejup, Sme - Štulac (od 66 Hotič), Kapun, Bajić, Crnigoj - Zajc (od 78. Kastrevec), Šporar (od 87. Bajde).

SRBIJA (4-2-3-1): Čupić - Gajić, Jovanović, Babić, Antonov - Zdjelar (od 75. Ožegović), Grujić - Plavšić (od 62. Pantović), Milinković Savić, Čavrić (od 62. Jović) - Šaponjić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Tomislav SivićSrbijareprezentativni fudbalmlada reprezentacija SrbijeAndraž Šporar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara