""
""

Ožegović izvukao Partizan u Zemunu: Gol, pa penal za 3:1 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.10.17. | 16:54

Gornjovarošani se odlično držali do pred kraj

Partizan u pet do 12!

Jedva. Možda (ne)zasluženo, svakako teško i maltene u poslednji čas. Serija neubedljivih igara crno-belih umalo da stigne na rezultatsku naplatu u Zemunu, gde se šampion države pošteno namučio da osvoji tri boda i u toj misiji uspeo protiv tima koji ne pripada čak ni srednjoj klasi superligaškog fudbala - 3:1.

Izabrane vesti

Presudio je Ognjen Ožegović. Rezervni napadač tima iz Humske 1, u 85. minutu glavom je reagovao posle kombinacije bekova - centaršuta Miroslava Vulićevića i spuštanja glavom Nemanje G. Miletića - okrznuo loptu pored trojice statičnih prvotimaca Gornjovarošana, bez truda da ga izblokiraju.

Ožegović je bio čovek odluke, jer je u pretposlednjem minutu nad njim Nenad Cvetković napravio jedanaesterac, a Marko Jevtović na drugom uzastopnom meču pogodio sa 11 metara, za prikaz na semaforu koji ne odgovara realnom stanju stvari na terenu.

Jer, Zemun je odigrao iznad svojih mogućnosti, pokazao da može da se nosi s favoritom, međutim, nije imao dovoljno kuražnih fudbalera da kazni goste u trenucima kad ih je hvatala panika u drugom delu. Panike ne bi ni bilo da je Parni valjak izdržao poslednji nalet Zemunaca u prvom delu, ali upravo autogol Milana Mitrovića kao da je ubio elan favoritu i primorao ga da u nastavku izgleda haotično. Za razliku od prvog dela u kome je diktirao ritam, kontrolisao dešavanja, stvarao šanse i sve vreme bio opasan.

Miroslav Đukić je napravio četiri izmene u odnosu na susret sa OFK Bačkom (Nemanja G. Miletić umesto Antonova, Pantić umesto Evertona, Suma na poziciji Saše Ilića, a Tavamba pre Ožegovića) i delovalo je da je njegov tim dovoljno jak da slomi otpor ekipe koja se nije pretrgla rezultatima u dosadašnjem toku sezone. Suma je bio često u kontaktu s loptom, međutim, bez završnog pasa, imao je šanse Marko Janković, Tošić je pokušavao iz prekida i iz jednog takvog, kad je centrirao sa desne strane, Milan Mitrović je glavom zatresao mrežu nekadašnjeg kluba. Za, činilo se, miran nastavak utakmice iz vizure Partizanovih navijača.

Prvo gostovanje Parnog valjka u Gornjoj varoši posle deset godina, ipak, nije moglo bez stresa. Najpre se činilo da bi Mitrović mogao da bude junak, a umalo da postane tragičar, pošto je pred odlazak na pauzu zatresao i svoju mrežu. Povratnik u srpski fudbal, nespretnom završio je jedan od retkih protivudara Zemunaca i akciju Dimića i Božovića okončao tako što je savladao Marka Jovičića - 1:1.

U nastavku - spori ritam bend sa obe strane. Partizan skoro bezopasan, ioako je imao posed. Zemun bez konkretnih akcija i kad bi mu se ukazala šansa da ugrozi odbranu crno-belih. Tako sve do finiša u kome je najpre Tošić imao šansu, potom jednu spremio Tavambi, da bi tek u 85. minutu Ognjen Ožegović pokazao koliko može da bude koristan za ekipu Miroslava Đukića.

Uz utisak da će mu biti potrebna podrška ako Partizan misli da igra ozbiljniju ulogu u Superligi i Ligi Evrope.

SUPERLIGA SRBIJE, ODLOŽENA UTAKMICA DEVETOG KOLA

ZEMUN - PARTIZAN 1:3 (1:1)
/Mitrović 45 ag - Mitrović 25, Ožegović 85, Jevtović 90 pen/

Stadion Zemuna u Gornjoj varoši
Sudija: Petar Piper (Čačak)
Žuti kartoni: Lasickas, Božović, Đalović (Zemun), Tavamba, Ožegović (Partizan)

ZEMUN: Milošević - Božović, Cvetković, Bubanja, Vučić - Pajović (od 46. Kiso), Đalović - Lasickas, Dimić, Mladenović (od 81. Vuković) - Lečić (od 73. Beljić). Trener: Milan Milanović.

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić - Jevtović, Pantić (od 57. Saša Ilić) - Tošić, Suma (od 57. Ožegović), Janković - Tavamba (od 91. Radin). Trener: Miroslav Đukić.

TABELA SUPERLIGE

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Ognjen OžegovićFK PartizanSrbijaSuperligazemun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara