""
""

Pakao Morata - Dibala, Juve spržio Inter! Mančinija izdale najjače karike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.16. | 22:39

Stara dama deklasirala najvećeg rivala u prvom meču polufinala Kupa Italije

Nedostaje zvanična potvrda, ali Juventus je u finalu Kupa Iztalije. Posle prvog polufinalnog duela, Stara dama ima sjajnih 3:0 protiv Intera uoči revanša u Milanu. Pred Nerazurima je nemoguća misija da nadoknade težak poraz...

Izabrane vesti

Dva gola Alvara Morate, jedan Paula Dibale i početničke greške Interovog štoperskog tandema Miranda - Muriljo su odlučili pobednika večeras u Torinu. Mogao je Inter možda da izvuče i lakši poraz, ali mogao je i Juve ubedljivije da slavi da je Morata pogodio za het-trik.

Ostao je veran Alegri principu da kup-utakmice ne igra u najjačem sastavu, pa je opet branio rezervni golman Neto, a igrali Kaseres i Asamoa uz Moratu koji je u poslednje vreme u senci Dibale i Mandžukića. Čudesni Argentinac je dobio poštedu pošto je Hrvat pravio društvo Morati u špicu. Sa druge strane, Manćini se opredelio za Damborzija i Nagatoma po bokovima, „blindirani“ vezni red sa Kondogbijom, Melom i Medelom, dok su Bijabijani i Ljajić bili podrška Jovetiću u špicu. Na klupi su ostali Brozović, Palasio i kapiten Ikardi.

Inter je večeras platio ceh greškama trojice igrača koji su bili njihovo najjače oružje ove sezone. Štoperski tandem Muriljo - Miranda koji je blistao u većem delu sezone večeras ništa nije mogao Morati, a kasnije  ni Dibali kada je Dragulj ušao sa klupe. Juve je poveo u 26. minutu pošto je Muriljo naivno srušio zemljaka Kvadrada, a Morata je pogodio sa 11 metara.

U 63. minutu je opet Morata ispisao ime na semaforu. Očajna rekacija Felipea Mela i lopta na nogu Špancu koji ne greši iz stopostotne prilike. Stvari za Inter su se dodatno pogoršale kada je Muriljo košmarno veče zaokružio crvenim kartonom u 70. minutu. I opet je to bilo zbog prekršaja nad Kvadradom. Potom je Morata propustio sjajnu šansu za het-trik. Interisti su burno reagovali kada Taljavento nije pokazao na belu tačku posle igranja rukom Kaseresa u svom šesnaestercu. Sumnjiva situacija, ali mogao je arbitar da svira najstrožiju kaznu u korist gostiju.

Sve dileme je rešio rezervista Dibala koji je sa ivice šesnaesterca pogodio po zemlji, kroz noge Handanovića. Slovenac je blistao ove sezone, ali mora i on nekada da pogreši... Dibala je u 30 mečeva za Juve postigao 15 golova i upisao osam asistencija!

Juve je praktično rešio pitanje plasmana u finale uoči revanša, a Inter nastavlja da posrće. Kriza i definitivno drma tim Roberta Mančinija koji tone u Seriji A, sada može da precrta i trofej u kupu. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija APaulo DibalaJuventusItalijaInterEvropaDžejson MuriljoAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara