Pala je Crna Gora, pašće i Italija

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.01.19. | 12:31

Selektor Hrvatske Lino Červar posle meča sa Azurima kroji konačan spisak putnika na Svetsko prvenstvo

Svetsko prvenstvo za rukometaše samo što nije. Nemačka i Danska biće domaćini globalne smotre od 10. do 27. januara, a ovo su dani kada mnogi selektori imaju glavobolje. Koga otpisati, kome pružiti šansu? To pitanje sebi postavlja i legendarni hrvatski trener Lino Červar. Kauboji će startovati za tačno šest dana protiv Islanda, a koga će iskusni strateg povesti na prvenstvo?

Odgovor će biti poznat veoma brzo, čim se okonča Kup Hrvatske, gde je Kaubojima preostalo da odmere snage sa Italijom. Sinoć je pala Crna Gora u Poreču. Červarovi izabranici pobedili su u prijateljskom susretu rezultatom 34:22. Pitanje pobednika, rešeno je već na startu drugog poluvremena. Hrvatska je napravila seriju 5:0, nakon čega je počela prava agonija za goste. Najefikasniji su bili Igor Karačić sa pet golova, kao i Luka Cindrić i Halil Jaganjac sa po tri pogotka.

Izabrane vesti

Već se zna dobar deo putnika, a od 20 preostalih imena, treba otpisati četvoricu. Sigurno otpada po jedan golman, pivot i desni bek. Glavno pitanje uoči konačne objave putnika za prvenstvo je hoće li selektor povesti tri pivota ili tri leva beka? Moguća je i treća opcija po kojoj bi Vida bio precrtan, ali taj rizik mogao bi da bude prevelik.

Hrvatsku večeras očekuje dvoboj protiv Italije koja je dosta slabija od Crne Gore, pa bi Červarovi momci trebalo još ubedljivije da slave.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:00 7487 MPRIJ Croatia - Italy h 1 (-15.5) 1,90
Ukupna kvota1,90

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Subota
20.00: (1,90) Hrvatska (hendikep - 15.5) Italija (1,80)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeLino Červarrukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara