Prpa posle poraza u Talinu: Lopetegi
Prpa posle poraza u Talinu: Lopetegi

Panika u Realu - Lopetegi tražio novu “devetku” odmah

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.08.18. | 10:50

I predstavio listu svojih pet želja Florentinu Perezu

Poraz u Talinu u finalu Superkupa Evrope od Atletika (4:2) otvorio je navodno front u Madridu, a novi trener Đulen Lopetegi iskoristiće debakl da bi se dočepao vrednog pojačanja. Marka je objavila jutros da je nekadašnji španski selektor juče zahtevao sastanak sa gazdom Florentinom Perezom na kojem mu je izneo veliku želju - da mu dovede novog napadača i to skupocenu "devetku".

Poznati list prenosi da je prvobitan plan nekadašnjeg golmana bio da dovede novog defanzivca, vezistu i napadača, ali da je posle poraza u Estoniji, koji je i te kako zaboleo beli deo Madrida, Lopetegi odlučio da sva sredstva usmeri na novog napadača top klase. I deluje da je Realu potrebno jedno veliko ime, kako bi povratio stari sjaj i narušenu reputaciju posle prodaje Kristijana Ronalda Juventusu, ali i neizvesnošću oko Luke Modrića kojeg je tražio Inter.

Izabrane vesti

Na sve to nadovezao se i poraz od gradskog rivala, pa veliki deo javnosti polako gubi veru u Madriđane. Stari sjaj povratio bi im dolazak nekog od skupocenih napadača, a Lopetegi je označio petoricu kandidata koji bi trebalo da budu u fokusu do kraja prelaznog roka 31. avgusta.

Velika želja samog trenera je Rodrigo iz Valensije. On je ljubimac Lopetegija još iz mlade reprezentacije Španije, a novi trener Reala vodio ga je i na Svetsko prvenstvo u Rusiju ovoga leta. Španac bi lako mogao da postane dostupan za samo 60.000.000 evra, posebno jer se Valensija osetno pojačala u špicu dovođenjem Kevina Gameira i Mišija Batšuajia, pa bi možda i ona sama volela da ga unovči. Zvuči realno.

Kandidat broj dva za belu devetku Reala je Mauro Ikardi. O kvalitetima Argentinca se sve zna, jedan od najboljih golgetera Serije A bi mogao da bude nova zvezda u Madridu, ali je problem cena koju je Inter zacepio (100.000.000 evra) i činjenica da ga možda sada namerno ne bi prodali posle odbijanja ponude za Luku Modrića.

U Madridu pažljivo razmatraju i dve opcije iz Bundeslige.

Sjajni Robert Levandovski je i prošle sezone dugo važio za novog vođu navale Kraljevskog kluba, ali Bajern ne želi da čuje za njegovu prodaju što transfer čini faktički nemogućim, bez obzira na veliku želju igrača. Takođe, tu su i godine, Poljak je ušao u 30. pa bi milionski transfer bio rizičan po Real. Zato je pažnja Madriđana usmerena i na 22-godišnjeg Tima Vernera, mladog napadača RB Lajpciga, koji ne bi bio samo dobra devetka, več zbog brzine i vrlo kvalitetna opcija na boku, što mu daje prednost u odnosu na Levija.

Na kraju, poslednji kandidat je Marijano Dijaz. Odbačeni sin Madrida odlično se pokazao prošle sezone u Lionu i sada u Španiji žale što u ugovor o prodaji nisu ubacili i klauzulu o povratku za određenu sumu. Ali, on bi mogao da postane Realov novi Morata, ukoliko se odluče da ga vrate i svakako dobra napadačka opcija za šampiona Evrope, koji pokušava da se vrati na pobednički put.

Foto: Action Images


tagovi

Đulen LopetegiLetnji prelazni rok 2018Marijano DijazRobert LevandovskiTimo VernerRodrigoMauro Ikardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara