Pao je FCSB, pašće i UTA! Sa rumunskim Nemcima nema šale

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.03.18. | 08:00

Hermanštat nastavlja borbu za ulazak u društvo najboljih, a u okviru 23. kola gostuje u Aradu

Deset dana posle istorijske pobede nas FCSB-om i plasmana u polufinale kupa Rumunije, Hermanštat se suočava sa prvenstvenim izazovima. Takmičenje u drugoligaškoj konkurenciji malo je bilo pomereno usled vremenskih neprilika, a u drugom prolećnom okršaju, u okviru 23. runde, Hermanštat gostuje Aradu.

Četa iz Sibijua trenutno je drugoplasirana sa četiri boda manje od lidera Dunaree, koja ima meč više, pa klub star nepune tri godine ima priliku da i ove sezone promeni rang. UTA igra prilično promenljivo, zbog čega joj je ugrožen status i ima samo tri boda više od prvog tima ispod crte. Zanimljivo, ekipa iz Arada ove sezone više bodova osvaja kao gost, dok je na svom stadionu ostvarila samo dve pobede na 11 domaćinstava. Sa druge strane, Hermanštat ima samo jedan poraz u gostima i mi verujemo da ubedljiv trijumf rumunskih Nemaca nad najtrofejnijim timom u zemlji FCSB-om u okviru kupa nije bio slučajan. Zato dvojka.

Izabrane vesti

U prvom meču dana igra Ripensija iz Temišvara, inače prvi rumunski profesionalni tim, osnovan još 1928. godine. Zbog svog statusa, odnosno zbog toga što je plaćao fudbalere, ovom klubu sve do 1932. nije dozvoljeno da se takmiči u zvaničnim ligama. Kada su se konačno uključili odmah su postali najsupešniji rumunski klub, osvojivši četiri titule zaredom i dva kupa. Logično, posle Drugog svetskog rata komunisti nisu dozvolili Ripensiji da "uništava sport i socijalističku omladinu", pa su žuto-crveni sve do proletos tavorili između treće i šeste lige. Sada ukrštaju koplja sa Brailom, koja je pretposlednja na tabeli i prednost dajemo Ripensiji.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 11:00 4537 RUM 2 UTA Arad - Hermannstadt ki 2 1,70
Ned 10:00 4538 RUM 2 Ripensia - Braila ki 1 2,00
Ukupna kvota3,40

RUMUNIJA 2 - 23. KOLO

Nedelja
10.00: (1,90) Ripensija (3,45) Braila (3,80)
11.00: (5,10) UTA Arad (3,60) Hermanštat (1,65)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeHermanštatRipensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara