Senzacija u Rumuniji, za neupućene! Drugoligaš deklasirao FCSB!

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.03.18. | 15:22

Bukureštanski velikan bez sedmorice igrača gostovao Hermanštatu, koji mu je održao čas fudbala i plasirao se u polufinale kupa

Senzacija, ali za neupućene. Ko je imao prilike da pročita današnju najavu četvrtfinala kupa Rumunije između Hermanštata i FCSB-a mogao je da sazna da Điđija Bekalija, kontroverznog gazdu bukureštanskog tima, ne interesuje ovo takmičenje i da se čak raspitivao koje bi sankcije snosio da se njegov tim uopšte nije pojavio u Sibijuu. Zluradi bi rekli, sudeći po izdanju protiv Hermanštata, da FCSB i nije došao u Transilvaniju. Klub nemačkih doseljenika deklasirao je najtrofejniji sastav u zemlji, održao mu čas fudbala i razgalio 13.000 navijača koji su prisustvovali istorijskom skalpu svojih miljenika - 3:0 (2:0).

Klub iz Sibijua, koji se pojavio na mapi pre nešto više od dve godine - ekspresno preskočio dva ranga i od ove sezone bije bitku za ulazak u društvo najboljih - ponizio je Bekalijeve zvezdice i plasirao se u polufinale nacionalnig kupa. Na Gradskom stadionu viđen je pažljivo režiran spektakl, nakratko odložen usled vremenskih neprilika i leda na terenu, a tokom čitavog susreta dominirao je domaćin. FCSB je bio lišen sedmorice igrača, među njima i srpskih internacionalaca Bogdana Planića i Marka Momčilovića, dok oni koji su istrčali na teren nisu bili preterano raspoloženi za igru. O tome svedoči samo jedna izgledna prilika za 90 minuta.

Izabrane vesti

Hermanštat je poveo već u 11. minutu posle kontre i velike greške defanzivca gostiju, mada je napadač Bogdan Rusu pokazao sjajne realizatorske sposobnosti. Nešto pre isteka pola sata domaćin je udvostručio prednost i determinisao dalji tok susreta. Stefan Blamaru je, takođe posle kontranapada, matirao golmana Balgradeana. Samo četiri minuta kasnije usledila je konfuzna situacija. Arbitar je dosudio najstrožu kaznu za FCSB, pošto je igrač domaćih igrao rukom, ali je na asistenciju pomoćnika poništio odluku, jer je svemu prethodilo igranje rukom napadača tima iz Bukurešta. Apsolutno ispravna odluka. Drugo poluvreme nije donelo drugačiji rasplet. FCSB je previše petljao, Budeskuu ništa nije polazilo za nogom, a u 63. minutu Rusu je drugim pogotkom stavio tačku na pitanje pobednika. Ako se ono uopšte postavljalo. Poslednjih 15 minuta gosti su igrali sa igračem manje, pošto je drugi put požuteo Ovidiju Popesku. Trijumf domaćina mogao je da bude i ubedljiviji, da kojim slučajem čuvar mreže FCSB-a Balgradean nije čudesnom intervencijom spasio još veću bruku velikana.

Naposletku, Bekali je neposredno posle poraza izjavio da je tražio od svojih igrača da sede na terenu ako žele, ili da čak rukama dodaju loptu rivalu ako bude grubih startova. Čudesan tip... 

RUMUNIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
Gaz Metan - Astra 1:0 (1:0)
/Rondon 27/

Sreda
Hermanštat - FCSB 3:0 (2:0)
/Rusu 11, 63, Blanaru 29/

Botošani - KSMS Jaši - ODLOŽENO

Foto: Printcreen


tagovi

sportsko klađenjeFCSBHermanštatĐiđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara